Σώμα

Χαλαρωτικό Μασάζ στο Σπίτι – Οφέλη

Χαλαρωτικό μασάζ σπίτι

Ένα καλό μασάζ προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση. Δεν έχει οφέλη μόνο για το σώμα, αλλά ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας. Το καλύτερο με το χαλαρωτικό μασάζ είναι ότι μπορεί να γίνει και από εσάς στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα κάποιος εξειδικευμένος μασέρ.

Το μασάζ που γνωρίζουμε σήμερα ξεκίνησε σαν τέχνη πάνω από 5000 χρόνια πριν για θεραπευτικούς σκοπούς. Σήμερα, έχει γίνει κάτι περισσότερο από θεραπευτική τεχνική, αποτελώντας ταυτόχρονα μια απλή αλλά αποτελεσματική “ιεροτελεστία” χαλάρωσης.

Πλεονεκτήματα Χαλαρωτικού Μασάζ στο Σπίτι

Το χαλαρωτικό μασάζ δεν ηρεμεί μόνο μυαλό, σώμα και πνεύμα. Έχει κι άλλα πλεονεκτήματα όπως θα δεις παρακάτω:

1. Εξοικονομεί χρόνο και χρήματα

Η μετάβαση και η προετοιμασία για να πας σε ένα κέντρο μασάζ, είναι από μόνη της μια αγχωτική διαδικασία. Πόσο μάλλον όταν μετά πρέπει να οδηγήσεις! Και σίγουρα αποτελεί ένα επιπλέον κόστος, ειδικά αν θες να απολαμβάνεις συχνά ένα χαλαρωτικό μασάζ.

2. Προσφέρει βαθύτερη χαλάρωση

Όταν απολαμβάνεις ένα χαλαρωτικό μασάζ στο σπίτι σου, μπορείς να χαλαρώσεις τις αισθήσεις σου και αμέσως μετά να κοιμηθείς. Πόσο μάλλον αν αυτό το μασάζ στο προσφέρει ο άνθρωπος σου και ο,τι ήθελε προκύψει.

3. Κρατάει όση ώρα θέλεις… ή αντέχεις

Σίγουρα αν προσφέρετε ο ένας στον άλλο ένα χαλαρωτικό μασάζ με την κατάλληλη ατμόσφαιρα, δεν είστε με το ρολόι στο χέρι. Μπορείτε να καθιερώσετε συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα, και να απολαμβάνετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Αν δε, χρησιμοποιείς ενυδατικά λάδια μασάζ, τότε μπορείς ταυτόχρονα να προσφέρεις και μια αναζωογονητική ενυδάτωση και τόνωση στο δέρμα του συντρόφου ή της υπόλοιπης οικογένειας.

Ενυδατικά λάδια για Χαλαρωτικό Μασάζ

Ένα λάδι είναι απαραίτητο για κάθε τύπο μασάζ, πόσο μάλιστα για το χαλαρωτικό μασάζ. Μειώνει την τριβή ανάμεσα στα χέρια και το δέρμα, επιτρέποντας βαθύτερη χαλάρωση και ευκολία στην κίνηση.

Ανάλογα με τη διάθεση, μπορείς να επιλέξεις ένα λάδι για βαθιά ενυδάτωση σώματος με Βιταμίνη Ε, που είναι ευεργετική για το δέρμα ή ένα λάδι σώματος με άρωμα σοκολάτας και κανέλας που θα αφήσει μια υπέροχη αίσθηση αμέσως μετά!

https://www.ohmybeauty.gr/shop/swma/enidatosi/ladia-masaz/ladi-masaz-3/
https://www.ohmybeauty.gr/shop/swma/enidatosi/ladia-masaz/bioselect-xalarwtiko-ladi-masaz/
https://www.ohmybeauty.gr/shop/swma/enidatosi/ladia-masaz/ladi-masaz-arnika-100-ml/

 

Οφέλη μασάζ για την υγεία

Ένα βαθύ χαλαρωτικό μασάζ, εκτός από την χαλάρωση που προσφέρει αποβάλοντας το αίσθημα κόπωσης μιας κουραστικής ημέρας, μπορεί να έχει και θεραπευτικές ιδιότητες:

1. Ανακουφίζει από τον μυϊκό πόνο

Το μασάζ διεγείρει τη ροή του αίματος στην περιοχή και χαλαρώνει το σφίξιμο των μυών. Το χαλαρωτικό μασάζ αρωματοθεραπείας, είναι ένας τύπος μασάζ σώματος που χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια. Τα έλαια λέγεται ότι απορροφώνται από το δέρμα και βοηθούν στη χαλάρωση των μυών.

2. Μειώνει το άγχος

Είναι μια χαλαρωτική, καταπραϋντική μορφή θεραπείας που μπορεί όχι μόνο να ανακουφίσει από τη μυϊκή ένταση αλλά και να ηρεμήσει το μυαλό.

3. Βελτιώνει τον ύπνο

Ένα χαλαρωτικό μασάζ βελτιώνει τον ύπνο, αφού όσο χαλαρώνει το σώμα και μειώνεται η ψυχική ένταση είναι σίγουρα πιο εύκολο να κοιμηθείς. Το πιο συνηθισμένο μασάζ είναι το σουηδικό μασάζ. Χρησιμοποιεί μια σειρά από κινήσεις με τα χέρια και τα δάχτυλα για να διεγείρει τους μύες, τις περιτονίες, τους συνδέσμους και τους τένοντες.

4. Ανακουφίζει από πονοκεφάλους

Το μασάζ ανακουφίζει από πονοκεφάλους αφού μπορεί να μείωσει τη μυϊκή ένταση και τη ροής του αίματος στο κεφάλι. Μπορεί επίσης να διεγείρει την παραγωγή ενδορφινών, που είναι φυσικά παυσίπονα, και να χαλαρώσει τους μυς γύρω από τα μάτια, οι οποίοι ενδέχεται να προκαλέσουν πονοκεφάλους.

5. Ενισχύει την απόδοση της άσκησης

Ενα έντονο χαλαρωτικό μασάζ, ενισχύει την απόδοση της άσκησης, αφού βελτιώνει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία, κάνοντας τους μύες πιο εύκαμπτους και ανθεκτικούς. 

Η σωματική επαφή και το άγγιγμα μπορούν από μόνα τους να φέρουν χαλάρωση και ηρεμία στο μυαλό και στο σώμα, ενισχύοντας μάλιστα τα συναισθήματα και την σχέση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Βάλτε απλά το χαλαρωτικό μασάζ στη ζωή σας!

Πηγή