Σώμα

Αποτρίχωση Μπικίνι Στο Σπίτι – Οδηγός 2022

Αποτρίχωση μπικίνι στο σπίτι

Ένας πλήρης οδηγός για αποτρίχωση μπικίνι στο σπίτι, με συμβουλές για καλύτερα και ασφαλή αποτελέσματα!

Περιεχόμενα

 1. Τι κερί αποτρίχωσης να πάρω
 2. Πώς να ζεστάνω κερί αποτρίχωσης μπικίνι;
 3. Πότε να κάνω αποτρίχωση μπικίνι στο σπίτι;
 4. Σωστή στάση αποτρίχωσης μπικίνι
 5. Πώς να εφαρμόσω το κερί;
 6. Με ποιο τρόπο τραβάω το κερί;
 7. Ανακούφιση από αποτρίχωση μπικίνι
 8. Πώς βγαίνει το κερί αποτρίχωσης από το δέρμα;
 9. Πώς να διατηρήσω τα αποτελέσματα;

1. Τι κερί αποτρίχωσης να πάρω;

Φροντίστε να αναζητήσετε ένα προϊόν που να αναφέρει συγκεκριμένα τη λέξη μπικίνι ή Brazilian στη συσκευασία, καθώς δεν είναι όλες οι φόρμουλες κατάλληλες για αυτήν την ευαίσθητη περιοχή. Αν είστε καινούρια σε αυτό, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε σκληρό (hard wax) κερί αποτρίχωσης, αφού είναι πιο εύκολα στη χρήση και πιο ασφαλή!

2. Πώς να ζεστάνω το κερί αποτρίχωσης;

Οι περισσότερες συσκευασίες at-home κεριών αποτρίχωσης, έχουν σαφείς οδηγίες για το πόση ώρα πρέπει να θερμαίνεται το προϊόν. Ακουμπήστε ένα δοκιμαστικό έμπλαστρο στον καρπό σας, με προσοχή, για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό ή υπερβολικά ρευστό. Λάβετε υπόψη ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να θερμάνετε ξανά το κερί μετά από 10 έως 12 λεπτά.

3. Πότε μπορώ να κάνω αποτρίχωση μπικίνι στο σπίτι με κερί;

Αποτρίχωση μπικίνι στο σπίτι

Αμέσως μετά το ντους, όταν το δέρμα σας είναι καθαρό, απαλό και καλά στεγνό. Είναι προτιμότερο να έχετε κάνει και μια ελαφριά απολέπιση, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λοσιόν ή λάδια προηγουμένως.

Αποφύγετε την αποτρίχωση όταν έχετε περίοδο (θα είστε εξαιρετικά ευαίσθητη στον πόνο) ή αφού πιείτε αλκοόλ (θα είστε πιο επιρρεπείς σε αιμορραγία- αντ ‘αυτού, πάρτε ένα παυσίπονο για θάρρος σε μορφή χαπιού).

Πρέπει επίσης να αποφεύγετε την αποτρίχωση μπικίνι εάν παίρνετε από του στόματος ρετινοειδή ή χρησιμοποιείτε τοπικό Retin-A και εάν το δέρμα σας είναι ερεθισμένο, μελανιασμένο ή ξεφλουδισμένο.

Αν δεν είστε σίγουρες για το δικό σας τύπο δέρματος, καλύτερα να κλείσετε ένα ραντεβού σε ένα κέντρο αισθητικής και να μην ρισκάρετε εγκαύματα, τραυματισμούς ή πολύ έντονο πόνο.

4. Σωστή στάση για πλήρη αποτρίχωση μπικίνι στο σπίτι;

Καθώς οι στάσεις στις οποίες πρέπει να είστε για να κάνετε την αποτρίχωση μπικίνι στο σπίτι μόνη σας δεν είναι οι πιο άνετες, ήρθε η ώρα να γίνετε λάστιχο! Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε θέσεις μερικές φορές, ανάλογα κάθε φορά με την περιοχή.

Προσπαθήστε να σταθείτε, ενώ στηρίζετε το ένα πόδι πάνω στην μπανιέρα ή σε μία καρέκλα. Αυτή η θέση λειτουργεί επίσης για τις εσωτερικές και πίσω περιοχές. Ίσως θέλετε να τοποθετήσετε στρατηγικά έναν καθρέφτη, ή σταθείτε μπροστά από έναν μεγάλο καθρέφτη, αν είναι δυνατόν, για να δώσετε στον εαυτό σας επιπλέον ορατότητα.

Εάν δυσκολεύεστε να φτάσετε την περιοχή, μπορείτε επίσης να ξαπλώσετε μπροστά από έναν καθρέφτη, ενώ λυγίζετε τα γόνατά σας και απλώνετε τα πόδια σας ευρέως. Στηρίξτε το κάτω μέρος της πλάτης σας με ένα μαξιλάρι.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο πάτωμα ή στο κρεβάτι σας πάνω από μια πετσέτα. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει διαφορετικές θέσεις για να δείτε ποια είναι πιο άνετη για εσάς και παρέχει την καλύτερη δυνατή προσέγγιση για κάθε περιοχή.

Προειδοποιούμε: Είναι λογικό να μη μπορείτε να δείτε καλά, ή να μη μπορείτε να φτάσετε όλες τις περιοχές. Αν θέλετε ένα εξαιρετικό και πλήρες αποτέλεσμα σε αποτρίχωση μπικίνι, θα σας είναι δύσκολο να το καταφέρετε στο σπίτι.

5. Πώς πρέπει να εφαρμόσω το κερί στο δέρμα μου;

Εφαρμόστε το με περιστροφικές κινήσεις, σαν να αλοίφετε μαρμελάδα σε ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό διασφαλίζει ότι πιάνετε όλες τις τρίχες στο κερί. Όταν τελειώσετε, το κερί θα πρέπει να έχει περίπου το πάχος -τουλάχιστον- ενός 5λεπτου κέρματος.

Βεβαιωθείτε ότι το άκρο του κεριού είναι σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει τρίχα, ώστε να μπορείτε να το πιάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Όταν το κερί στεγνώσει και δεν είναι πια κολλώδες, είναι έτοιμο να να αφαιρεθεί.

6. Με ποιο τρόπο και κατεύθυνση τραβάω το κερί;

Πρέπει να τραβήξετε προς την αντίθετη κατεύθυνση της ανάπτυξης της τρίχας, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε ποια είναι η φορά της μερικές φορές. Αν ξεκινάτε από την κορυφή, οι τρίχες μεγαλώνουν προς τα κάτω, οπότε πρέπει να αλοίψετε το κερί προς τα κάτω και μετά να τραβήξετε προς τα πάνω.

Από πίσω, κάντε το αντίθετο. Όταν κατεβείτε στις πλευρές των εσωτερικών μηρών σας, οι τρίχες μεγαλώνουν προς το κέντρο, αλλά και προς τα πλάγια, οπότε θα πρέπει να αλλάξετε κατεύθυνση αντίστοιχα. ΜΗΝ απλώνετε και ξανατραβάτε κερί στην ίδια περιοχή πολλές φορές.

7. Ανακούφιση από αποτρίχωση μπικίνι στο σπίτι

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες και τις προφυλάξεις πριν από την αποτρίχωση, για να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο και τον ερεθισμό. Μερικές φορές ο πόνος μπορεί να προκληθεί από το άγχος που μπορεί να αισθάνεστε για την αποτρίχωση. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε το σώμα σας και να παίρνετε βαθιές ανάσες!

Προσπαθήστε επίσης να μην πίνετε σημαντικές ποσότητες αλκοόλ ή καφέ πριν από την αποτρίχωση, καθώς μπορεί να σφίξει τους πόρους σας και να γίνει πιο οδυνηρή. ΜΗΝ κάνετε αποτρίχωση με κερί ειδικά σε αυτήν την περιοχή κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

Μπορείτε να ξεγελάσετε το σώμα σας κρατώντας το δέρμα σας τεντωμένο ενώ κάνετε την αποτρίχωση. Όσο πιο σφιχτό και πιο λείο είναι το δέρμα, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αφαιρεθούν οι τρίχες. Θα είναι επίσης λιγότερο οδυνηρό, επειδή η πίεση του τραβήγματος του δέρματος ξεγελά τους αισθητήρες πόνου σας σε αυτήν την περιοχή.

8. Πώς βγαίνει το κερί αποτρίχωσης από το δέρμα;

Ενώ στη συσκευασία περιλαμβάνονται συχνά προϊόντα που καταπραΰνουν το καταπονημένο δέρμα και αφαιρούν επιπλέον κερί, εάν χρειάζεστε ενισχύσεις:

 • Δοκιμάστε να καθαρίσετε το επιπλέον κερί που έχει απομείνει με λάδι καρύδας και να ηρεμήσετε το ερεθισμένο δέρμα με μια δροσερή κομπρέσα.
 • Αποφύγετε τα αρώματα ή τις κρέμες με άρωμα και οτιδήποτε χημικό ή οινοπνευματώδες για να μειώσετε τον ερεθισμό.
 • Μη δοκιμάζετε προϊόντα που δε ξέρετε στην ευαίσθητη περιοχή, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.
 • Για τις επόμενες 24 ώρες, φορέστε βαμβακερά εσώρουχα και παραλείψτε τις προπονήσεις, τους ατμούς ή τις σάουνες – όλα όσα μπορούν να φράξουν τα ανοιχτά θυλάκια σας.

9. Πώς μπορώ να διατηρήσω τα αποτελέσματα αποτρίχωσης με κερί;

Μετά την αποτρίχωση μπικίνι στο σπίτι, θα πρέπει να κάνετε απολέπιση τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε τις τρίχες. Συνιστάται τακτικά η χρήση γλυκολικών μαντηλιών για να διατηρείται η περιοχή απολεπισμένη και λάδι καρύδας για να ενυδατώνει και να μαλακώνει το δέρμα και τους θύλακες μετά τις πρώτες 24 ώρες.

Αν νομίζετε ότι θέλετε να συνεχίσετε το κερί, προσπαθήστε να μην ξυρίζεστε ανάμεσα στις συνεδρίες αποτρίχωσης για να μειώσετε τον ερεθισμό και τις τρίχες. Έτσι οι τρίχες στο μπικίνι θα γίνονται κάθε φορά πιο μαλακές και πιο αραιές, με τον καιρό.

Συγχαρητήρια! Μάθατε πως θα κάνετε αποτρίχωση μπικίνι στο σπίτι!

Αν είστε αποφασισμένη να το κάνετε μόνη σας, με ιδιαίτερη προσοχή, δοκιμάστε το!