Σώμα

Αποτρίχωση με Κερί: Οδηγός Επιβίωσης

αποτρίχωση με κερί, όμορφα πόδια

Διαβάστε τις συμβουλές μας για την αποτρίχωση με κερί, είτε στο σπίτι είτε σε κέντρο αισθητικής και προετοιμαστείτε, εφαρμόστε την και ύστερα φροντίστε σωστά το δέρμα σας, με την καλύτερη μέθοδο αποτρίχωσης!

Περιεχόμενα

Εισαγωγή

Η αποτρίχωση με κερί, αποτελεί μια μέθοδο που χτυπάει το πρόβλημα στη ρίζα του. Κρατάει για περίπου 4-5 εβδομάδες και το δέρμα μένει απαλό και λείο. Μάλιστα, μετά από συνεχόμενη εφαρμογή του κεριού οι τρίχες εξασθενούν, αραιώνουν και τελικά ξαναβγαίνουν κάθε φορά και πιο αργά. 

Αποχαιρετήστε την “φθηνή” με όλες τις έννοιες μέθοδο του ξυρίσματος, αν θέλετε πιο μόνιμα και πιο υγιή για το δέρμα αποτελέσματα.

Αν και η αποτρίχωση με κερί αποτελεί συνήθως ταμπού για τις γυναίκες, λόγω του φόβου για τον πόνο ή τις επιπτώσεις στο δέρμα, η σωστή προετοιμασία και χρήση του κεριού κάνουν θαύματα!

Η διαδικασία της αποτρίχωσης με κερί, δεν συνιστάται στο σπίτι, ειδικά όταν αφορά ευαίσθητα δέρματα και/ή ευαίσθητες περιοχές. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για το δικό σας ιδανικό αποτέλεσμα είναι να αφεθείτε στα ικανά χέρια επαγγελματιών.

Πώς να προετοιμαστείτε για αποτρίχωση με κερί!

Αποτρίχωση με κερί - Προετοιμασία

1. Μήκος τρίχας για αποτρίχωση με κερί

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες πριν από την πρώτη τους αποτρίχωση: το ξύρισμα! Το κερί δεν μπορεί να αφαιρέσει τις τρίχες σας όταν είναι πολύ κοντές: θα πρέπει να έχουν μήκος ίσο της βλεφαρίδας για ιδανικό αποτέλεσμα.

Αν είναι πολύ κοντές και το κερί αποτρίχωσης δεν θα μπορέσει να τις “πιάσει”. Πάρα πολύ μακριές, και θα πονάει πολύ περισσότερο! Μπορείτε να τριμάρετε τις τρίχες της κάθε περιοχής στο σωστό μήκος.

2. Μην προγραμματίζετε την αποτρίχωση με κερί κοντά στις ημέρες περιόδου

Μην κάνετε αποτρίχωση, είτε μόνες σας είτε σε ειδικούς, εντός τριών ημερών πριν από την περίοδο σας. Το δέρμα σας τείνει να είναι εξαιρετικά ευαίσθητο κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, με αποτέλεσμα ο πόνος να είναι πολύ αισθητός.

3. Κάντε ντους και απολέπιση εκ των προτέρων

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά αξίζει μια υπενθύμιση. Θα αισθανθείτε καλύτερα εάν ξεκουραστείτε τουλάχιστον 24 ώρες πριν από τη συνεδρία αποτρίχωσης. Ακόμα καλύτερα, κάνοντας ένα ζεστό ντους (ή μπάνιο).

Αμέσως μαλακώνει τους πόρους σας, καθιστώντας την μετέπειτα διαδικασία λιγότερο επώδυνη. Τις ημέρες πριν από την αποτρίχωσή σας, τρίψτε τις περιοχές με ένα ήπιο προϊόν για απολέπιση σώματος. Δεν χρειάζεται να τρίβετε ποτέ πολύ δυνατά με το scrub σας, για να μην προκαλέσετε ερεθισμό.

4. Επιλέξτε το σωστό κέντρο αισθητικής για αποτρίχωση

Οι επαγγελματίες θα κάνουν κάθε φορά την αποτρίχωση καλύτερα από εμάς. Θα σας ενημερώσουν για τον δικό σας τύπο δέρματος και χάρη στις γνώσεις τους, θα αποφευχθεί ο ερεθισμός, το έγκαυμα και η θυλακίτιδα.

Αν θέλετε να είστε σίγουρες για τα ασφαλή και μακροχρόνια αποτελέσματα, καλύτερα να βρείτε το ιδανικό σας κέντρο αισθητικής και να κλείσετε ένα ραντεβού, χωρίς περαιτέρω κόπο και άγχος.

5. Ενυδατωθείτε καλά τις ημέρες που προηγούνται του ραντεβού σας

Το υγιές, καλά ενυδατωμένο δέρμα επιτρέπει στο κερί να απελευθερώνεται πιο εύκολα. Η υπερβολική ενυδατική κρέμα, όμως, θα μπορούσε να καλύψει τις τρίχες και να επηρεάσει την πρόσφυση του κεριού, οπότε αποφύγετε την ενυδάτωση την ημέρα της αποτρίχωσης.

Μην εφαρμόσετε το κερί σε σημεία του σώματος που έχουν τραυματισμούς, εγκαύματα και μελανιές

Όπως φαντάζεστε, ενώ ο πόνος σε εκείνα τα σημεία είναι δεδομένος, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ο επιπλέον ερεθισμός τους.

Αν κάνετε αποτρίχωση στο σπίτι, με μεγάλη προσοχή ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές!

apotrixosi keri spiti
 • Δοκιμή της θερμοκρασίας του κεριού. Η εφαρμογή σε μια μικρή έκταση στον εξωτερικό καρπό σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν το θερμαινόμενο κερί σας είναι πολύ ζεστό για να προχωρήσετε. Πρέπει να είναι ζεστό, αλλά ανεκτό (όχι καυτό).
 • Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας και οι τρίχες είναι στεγνά, καθώς η υγρασία αποτρέπει την ομαλή αποτρίχωση με κερί. Στεγνώστε με πετσέτα καλά το δέρμα σας πριν, χωρίς να το τρίψετε υπερβολικά.
 • Εφαρμόστε κερί προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της τρίχας και τραβήξτε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται για το συγκεκριμένο κερί σας. Μερικά κεριά απαιτούν χρόνο για να σκληρυνθούν, ενώ άλλα μπορούν να τραβηχτούν σχεδόν αμέσως. Το ίδιο ισχύει και για τις έτοιμες ταινίες.
 • Όταν είστε έτοιμες να τραβήξετε, κρατήστε το δέρμα τεντωμένο με το ένα χέρι τραβώντας το ελαφρώς προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της τρίχας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το άλλο χέρι για να τραβήξετε την ταινία ή το κερί προς την αντίθετη κατεύθυνση με μία αποφασιστική και ΓΡΗΓΟΡΗ κίνηση. Προσπαθήστε να τραβήξετε ελαφρώς παράλληλα με το δέρμα και όχι κάθετα.
 • Για να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και εκπνεύστε καθώς τραβάτε γρήγορα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα χέρι στο αποτριχωμένο δέρμα για να το ηρεμήσετε.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην περνάτε με κερί πολλές φορές πάνω από το ίδιο σημείο. Αυτό είναι πολύ πιθανό να σας προκαλέσει έγκαυμα, άρα μετέπειτα πόνο και σημάδι. Αν παραμείνουν τρίχες στο σημείο που περάσατε με κερί, βγάλτε τις με τσιμπιδάκι.

Αποτρίχωση με κερί ανά περιοχή σώματος

apotrixosi keri masxali

Αποτρίχωση σώματος με κερί

Η αποτρίχωση σώματος με κερί, μπορεί να σας προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε κάθε περιοχή που υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυία. Είναι η αμέσως οικονομικότερη λύση μετά το laser και σταδιακά εξασθενεί την επανεμφάνιση των τριχών αποδυναμώνοντας τες.

Το σώμα σας θα παραμείνει βελούδινο και απαλό για 4-5 εβδομάδες και θα ξεχάσετε τι είναι το ξυραφάκι. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι αρκετά κουραστικό και χρονοβόρο να την κάνετε μόνες σας στο σπίτι.

Αποτρίχωση με κερί στην ευαίσθητη περιοχή

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή αν κάνετε αποτρίχωση μπικίνι στο σπίτι με κερί στην ευαίσθητη περιοχή. Η αποτρίχωση μπικίνι με κερί θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να γίνει όσο πιο ανώδυνα γίνεται αλλά και σωστά για να αποφευχθεί ο ερεθισμός του δέρματος και το γύρισμα της τρίχας μόλις αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά.

Αποτρίχωση μουστάκι με κερί

Η αποτρίχωση μουστάκι ή πιο σωστά η αποτρίχωση άνω χείλους με κερί, μπορεί να γίνει είτε με κρύο, με ζεστό κερί ή με ταινίες αποτρίχωσης με κερί. Υπάρχουν λύσεις με κερί στο εμπόριο που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλαγείται από την τριχοφυία στο άνω χείλος.

 1. Απλώστε το ζεστό ή κρύο κερί με μια σπάτουλα και στη μετά εφαρμόστε την ειδική ταινία.
 2. Πιέστε τη καλά προς την φορά που βγαίνουν οι τρίχες.
 3. Τραβήξτε με το ένα σας χέρι το δέρμα να τεντωθεί και με το άλλο αφαιρέστε απότομα την αποτριχωτική ταινία σε αντίθετη φορά από αυτή που βγαίνουν οι τρίχες.
 4. Η αποτρίχωση στο μουστάκι με αποτριχωτική ταινία είναι πιο γρήγορη κι εύκολη διαδικασία, αφού το κερί είναι ήδη επάνω στην ταινία
 5. Αμέσως μετά εφαρμόσετε λίγη ενυδατική κρέμα ή κάποιο λαδάκι στο σημείο για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες. Φυσικά αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα για 1-2 ημέρες ώστε να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.

Η αποτρίχωση προσώπου γενικότερα, πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, ακρίβεια κι έμφαση στη λεπτομέρεια.

Αποτρίχωση μασχάλες με κερί

Η αποτρίχωση στις μασχάλες με κερί είναι ελαφρώς πιο επώδυνη διαδικασία σε σχέση με άλλα σημεία του σώματος λόγω ευαισθησίας της περιοχής. Συνιστάται να γίνεται απο ειδικούς τόσο για πιο ανώδυνη διαδικασία αλλά και αποφυγή ερεθισμών.

Το κερί απλώνεται στη μασχάλη και τοποθετείται υφασμάτινη ταινία. Ένα κοφτό τράβηγμα, μια στιγμιαία ενόχληση και απαλλαγή από τις τρίχες στη μασχάλη για περίπου ένα μήνα. Αξίζει… Δε νομίζετε;

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας μετά το κερί

frontida meta thn apotrixosi

Τέλεια! Επιζήσατε την συνεδρία σας με κερί στο σπίτι. Η φροντίδα μετά το κερί είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα πριν από την αποτρίχωση, οπότε εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μην εμφανιστεί φλεγμονή και ερεθισμός:

Αφήστε το δέρμα σας να αναπνέει. Η αποτρίχωση μπορεί να είναι κάπως τραυματική για το δέρμα και τα θυλάκια των τριχών σας, ειδικά εφόσον δεν είστε επαγγελματίας, οπότε θα πρέπει να αφήσετε το δέρμα σας να ανακάμψει για μερικές ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σφιχτά ρούχα, βαριά αρωματικά προϊόντα σώματος, λοσιόν ή αποσμητικό και οτιδήποτε χημικό.

Δεδομένου ότι οι πόροι είναι ανοιχτοί, δεν συνιστούμε να ασκηθείτε, να πάτε στην πισίνα, ή θάλασσα αμέσως μετά την αποτρίχωση, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος. Αποφύγετε γενικά το ζεστό νερό.

Ξανά, δεδομένου ότι τα θυλάκια της τρίχας είναι εκτεθειμένα, παραλείψτε τα ζεστά ντους, τα μπάνια, τη σάουνα – όλα αυτά – για 24 ώρες για να αποφύγετε ανεπιθύμητες εκδηλώσεις στο δέρμα.

Απολέπιση, και πάλι! Αφού περάσουν οι πρώτες 24 ώρες, κάντε απαλή απολέπιση στο δέρμα σας, για να αποφευχθεί η ανάπτυξη τρίχας. Βρείτε το scrub που σας αρέσει, για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας και χρησιμοποιήστε το, κάθε φορά, χωρίς πίεση.

Μην ξεχάσετε να ενυδατώνεστε! Κάτι που γενικά μόνο καλό θα κάνει στο δέρμα σας είναι η ενυδάτωση σώματος. Οπότε ακόμα κι αν δεν απαιτείται, μετά από 24 ώρες, εφαρμόστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε το δέρμα απαλό και υγιές.

Είστε έτοιμη!

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!

Τώρα απολαύστε τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με κερί, που καμία άλλη μέθοδος δεν προσφέρει! Το βελούδινο δέρμα σας, που θα παραμείνει έτσι για πολλές εβδομάδες, την ξεγνοιασιά, απαλότητα και τα… ξυραφάκια στα σκουπίδια!

Αποτρίχωση με κερί τιμές

Οι τιμές αποτρίχωσης με κερί εξαρτώνται από την επιφάνεια σώματος που θέλετε να κάνετε αποτρίχωση. Μπορεί να ξεκινούν από 5€ για το άνω χείλος και να φτάσουν μέχρι και 20-23€ ανά πόδι.

Αποτρίχωση με κερί διάρκεια

Η διάρκεια της αποτρίχωσης με κερί κυμαίνεται ανάμεσα στις 4-5 ενδομάδες. Αναλόγως με το ορμονικό σύστημα κάθε γυναίκας, ενδέχεται η διάρκεια να είναι μικρότερη.