Νύχια

3 Είδη Τεχνητών Νυχιών & οι Διαφορές τους

3 Είδη Τεχνητών Νυχιών & οι Διαφορές τους

Γνωρίζεις ποια είναι τα είδη τεχνητών νυχιών και πώς να επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα;

Πολλές γυναίκες που θέλουν να ενισχύσουν και να επιμηκύνουν τα φυσικά τους νύχια και να αποκτήσουν εντυπωσιακό μήκος επιλέγουν τα τεχνητά νύχια

Ακριβώς επειδή πρόκειται για μία πιο σύνθετη διαδικασία σε σχέση με το απλό ή ημιμόνιμο μανικιούρ, θα πρέπει πριν επισκεφτείς την τεχνίτρια νυχιών σου να ξέρεις ποια μέθοδο τεχνητών νυχιών προτιμάς και γιατί.

Τα δύο βασικά είδη τεχνητών νυχιών είναι τα τεχνητά νύχια με gel ή ακρυλικό, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί το acrygel που είναι μία επίσης δημοφιλής επιλογή.

Μάθε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της κάθε μεθόδου και τις μεταξύ τους διαφορές, ώστε στο επόμενο ραντεβού σου στο OhMyBeauty nail salon να είσαι σίγουρη ότι θα αποκτήσεις τα νύχια των ονείρων σου!

Είδη Τεχνητών Νυχιών

Τεχνητά Νύχια με Gel

Το “χτίσιμο” με gel νυχιών γίνεται πάνω στο φυσικό νύχι. Με τη βοήθεια αυτής της τεχνικής, το νύχι μπορεί να γίνει πιο σκληρό και να επιμηκυνθεί, κάνοντας τα δάχτυλά σου να φαίνονται πιο λεπτά και μακριά! Επίσης, με τον τρόπο αυτό τα κοντά ή «φαγωμένα» νύχια σου θα αποτελούν παρελθόν!

Το gel είναι μία από τις κορυφαίες σε προτίμηση μέθοδος τεχνητών νυχιών που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως στα άτομα που «τρώνε τα νύχια τους», αλλά και σε αυτά που το φυσικό τους νύχι δύσκολα μακραίνει.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα των νυχιών με gel είναι τα εξής:

  • Πιο φυσικό και γυαλιστερό αποτέλεσμα
  • Διαρκεί περισσότερο από 14 ημέρες
  • Εύκολο και γρήγορο στέγνωμα λόγω της χρήσης λάμπας
  • Δεν ξεφλουδίζουν μέχρι την αφαίρεση ή το σπάσιμο τους.

Το χτίσιμο με Gel είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται κυρίως από ειδικούς, αλλά μπορείς να την εφαρμόσεις και στο σπίτι, αν διαθέτεις τα απαραίτητα προϊόντα. 

Η επέκταση του νυχιού μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: χρησιμοποιώντας μία ειδική φόρμα για το χτίσιμο των νυχιών ή χρησιμοποιώντας tips νυχιών σε συνδυασμό με τη φυσική ενίσχυση. 

Νύχια με ακρυλικό

Το “χτίσιμο” με ακρυλικό νυχιών γίνεται πάνω στο φυσικό νύχι. Ο σχηματισμός των ακρυλικών νυχιών γίνεται αναμειγνύοντας ένα υγρό μονομερές συστατικό -σε συνδυασμό με την υδροκικόνη ως σταθεροποιητή-  και ένα πολυμερές συστατικό σε μορφή σκόνης. 

Τα ακρυλικά νύχια σχηματίζονται από την ανάμειξη ενός υγρού μονομερούς συστατικού, και ενός πολυμερούς συστατικού υπό μορφή σκόνης -σε συνδυασμό με το υπεροξείδιο του βενζολίου ως επιταχυντή. 

Τα υλικά αυτά αναμειγνύονται πάνω στο φυσικό νύχι με τη βοήθεια ενός καλουπιού που πρέπει να στεγνώσει για περίπου 7-8 λεπτά. Έπειτα, το καλούπι αυτό μπορεί να κοπεί και να λιμαριστεί με βάση το επιθυμητό σχήμα. 

Ανά 2-3 εβδομάδες περίπου, χρειάζεται συμπλήρωση του κενού που αναπτύσσεται μεταξύ μεταξύ κάποιας πτυχής του φυσικού νυχιού και του ακρυλικού νυχιού.

Είδη Τεχνητών Νυχιών

Νύχια με acrygel

Ένα νέο προϊόν για τα ελληνικά δεδομένα είναι το acrygel, το οποίο έχει γίνει αρκετά δημοφιλές και όπως φαίνεται, ήρθε για να μείνει.

Είναι πιθανό να αντικαταστήσει το τζελ και το ακρυλικό σε κάθε εφαρμογή τεχνητών νυχιών.

Πρόκειται για ένα νέο υλικό που φέρνει την «επανάσταση» στα τεχνητά νύχια, συνδυάζοντας όλα τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει το ακρυλικό και το τζελ, χωρίς τα μειονεκτήματά τους.

Διαρκεί όσο το τζελ ή το ακρυλικό και έχουν ακριβώς την ίδια χρησιμότητα. Το συγκεκριμένο υλικό για τεχνητά νύχια χρησιμεύει τόσο για φυσική ενίσχυση, όσο και για επέκταση του νυχιού. 

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν προκαλεί την εμφάνιση αλλεργιών, ενώ μπορεί να δουλευτεί εύκολα με κάθε μέθοδο.

Διαφορά ακρυλικού και τζελ

Οι βασικές διαφορές μεταξύ της επιμήκυνσης νυχιών με gel και των ακρυλικών νυχιών έγκεινται στα εξής: 

  • Διαδικασία πολυμερισμού
  • Ευκολία της αφαίρεσης
  • Πυκνότητα των φυσικών νυχιών

Τα ακρυλικά νύχια είναι πιο σκληρά από τα νύχια με gel. Συνήθως τα ακρυλικά νύχια επιτυγχάνονται με την ανάμειξη μιας σκόνης με πολυμερές υλικό και ενός μονομερούς υγρού για τη δημιουργία μιας υφής σαν ζυμάρι, που έπειτα τοποθετείται και “πλάθει” ένα νέο σχήμα ή μήκος νυχιού.

Το gel είναι πιο μαλακό και εύκαμπτο σαν υλικό από το ακρυλικό. Ορισμένα gel μπορούν να αφαιρεθούν με τη βοήθεια ειδικού αφαιρετικού υγρού (soaking).

Η βασική χημική διαφορά μεταξύ gel και ακρυλικών νυχιών είναι ότι το gel έχει ήδη αναμειχθεί και χρειάζεται απλώς να γίνει πολυμερισμός σε λάμπα νυχιών LED ή UV, ενώ το ακρυλικό απαιτεί ανάμειξη κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Αν θέλεις να μάθεις αναλυτικά τα υπέρ και κατά του gel ή ακρυλικού, διάβασε το σχετικό άρθρο μας.

Συμπέρασμα για είδη τεχνητών νυχιών

Τώρα που έμαθες για τα είδη τεχνητών νυχιών, πώς δημιουργούνται και τις βασικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους, μπορείς να αποφασίσεις ποια μέθοδος ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου.

Εμπνεύσου από τα πάνω από 400 σχέδια νυχιών που έχουμε συγκεντρώσει για εσένα ανάλογα με την περίσταση!

Ανεξάρτητα από τον τύπο επιπρόσθετων νυχιών που θα διαλέξεις και που ταιριάζει περισσότερο στα νύχια σου, εάν γίνει με σωστό τρόπο από μία έμπειρη τεχνίτρια νυχιών, τόσο το gel, όσο και το ακρυλικό θα έχουν το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα: μακριά, δυνατά, υγιή και πανέμορφα νύχια!

Κλείσε έγκαιρα το ραντεβού σου για τεχνητά νύχια στο Oh My Beauty για να σου χαρίσουμε τα νύχια που πάντα ονειρευόσουν, χάρη στις ειδικές τεχνικές ονυχοπλαστικής και τα επαγγελματικά υλικά που χρησιμοποιούμε!

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό, εκτός από εσένα, να καταφέρει να δώσει έμπνευση και σε πολλές άλλες γυναίκες, βοηθώντας τις να εξοικειωθούν περισσότερο με την κάθε μέθοδο για τεχνητά νύχια.

Γι’ αυτό, μην ξεχάσεις να μοιραστείς αυτό το post με τις φίλες σου!

Συχνές ερωτήσεις

1. Ποιο είναι πιο ανθεκτικό, το gel ή το ακρυλικό;

Για να καταλάβεις ποιο είναι πιο ανθεκτικό, σκέψου ένα πλαστικό κύπελλο που αντιστοιχεί στο gel, και ένα γυάλινο, που αντιστοιχεί στο ακρυλικό. Το γυάλινο μπορεί να μοιάζει σκληρότερο, όμως αν πέσει κάτω θα σπάσει. Από την άλλη, το πλαστικό κύπελλο θα παραμείνει άθικτο.

2. Ποιο είδος τεχνητών νυχιών είναι λιγότερο επιζήμιο για τα φυσικά νύχια;

Για να αποφασίσεις ποια μέθοδος είναι καλύτερη για τα νύχια σου, καλό είναι να συμβουλευτείς την τεχνίτρια νυχιών σου, η οποία θα λάβει υπόψη τον τρόπο ζωής σου και τυχόν ήδη υπάρχουσες βλάβες των νυχιών σου.

Εάν έχεις σκληρά και εύθραυστα νύχια, χρειάζεσαι ένα προϊόν που θα τα κάνει αρκετά ευέλικτα ώστε να μη σπάνε εύκολα, ειδικά τα tips νυχιών. Εάν έχεις μαλακά νύχια με τάση να ξεφλουδίζουν, πρέπει να τα ενδυναμώσουν, οπότε συνιστάται ένα προϊόν σαν το ακρυλικό. Εάν θέλεις μια απλή ενίσχυση στο φυσικό σου νύχι χωρίς επέκταση, ισχύει το ίδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *