Νύχια

Πώς να κάνεις ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Πώς να κάνεις ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Τα νύχια μας είναι από τα πρώτα πράγματα στην εμφάνισή μας που θέλουμε να είναι πάντα κομψά και περιποιημένα, αλλά και να συμβαδίζουν με τα σύγχρονα nail art trends.

Φυσικά, η κορυφαία επιλογή μανικιούρ που προσφέρει ιδανικό αποτέλεσμα, διάρκειας έως και τριών εβδομάδων, είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ.

Σε αντίθεση με το απλό μανικιούρ που στην καλύτερη περίπτωση αντέχει για περίπου δέκα ημέρες, το ημιμόνιμο είναι γνωστό ότι δεν ξεφλουδίζει και δεν φθείρεται εύκολα. 

Ακόμη όμως κι αν δεν έχεις τη δυνατότητα -είτε οικονομική, είτε από άποψη χρόνου- να είσαι συνεπής στο ραντεβού σου για ημιμόνιμο μανικιούρ στο nail salon κάθε μήνα, μην απογοητεύεσαι!

Στηρίξου στις δικές σου ικανότητες και δοκίμασε μόνη σου το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Με λίγη καλή θέληση και τα απαραίτητα εργαλεία μανικιούρ όλα γίνονται! 

Αρκεί να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου και θα έχεις ένα τέλειο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι σε 5 μόλις βήματα.

Περιεχόμενα:

Εξοπλισμός για ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεις το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι, φρόντισε να έχεις συγκεντρώσει όλα τα βασικά εργαλεία μανικιούρ που είναι απαραίτητα για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. 

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά για να έχεις κατά νου τη λίστα των βασικών υλικών που πρέπει να έχεις στη διάθεσή σου πριν ξεκινήσεις την διαδικασία:

 • Ξυλάκι ή μεταλλικό pusher για τα πετσάκια
 • Πενσάκι για να κόψεις τα πετσάκια και τις παρανυχίδες 
 • Λίμα για να δώσεις το σχήμα που θέλεις στα νύχια σου
 • Buffer για την αφαίρεση της γυαλάδας του φυσικού νυχιού
 • Ασετόν και nail cleaner για την αφαίρεση της λιπαρότητας και των υπολειμμάτων 
 • Base Coat και Top Coat για να σταθεροποιήσεις το βερνίκι και να δώσεις το φινίρισμα (ματ/γυαλιστερό) που θέλεις 
 • Ημιμόνιμο βερνίκι
 • Λάμπα LED/UV

Ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι σε 5 βήματα

1.Προετοίμασε την επιφάνεια των νυχιών

Βγάζω πετσάκια & παρανυχίδες πριν από ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Προετοίμασε την επιφάνεια του νυχιού σου για το μανικιούρ, σπρώχνοντας τα πετσάκια σου προς τα πίσω και ελαφρώς προς τα κάτω για να μεγαλώσει η επιφάνεια του νυχιού και να καθαρίσει με το ειδικό ξυλάκι μανικιούρ. Αυτός είναι ο πιο safe και “ανώδυνος” τρόπος, ειδικά αν δεν ξέρεις πώς να φροντίσεις τα πετσάκια νυχιών

Διαφορετικά, αν έχεις κάνει αρκετή εξάσκηση, χρησιμοποίησε ένα πενσάκι για τα πετσάκια και τις παρανυχίδες, προσέχοντας να μη δημιουργήσεις κάποια πληγή.

2. Δώσε σχήμα στα νύχια σου με το λιμάρισμα

Λιμάρισμα νυχιών

Το σχήμα που θα δώσεις στα νύχια σου (τετράγωνο, στρογγυλό, οβάλ, μυτερό, κλπ) παίζει βασικό ρόλο στην εμφάνιση που θα έχουν. Φυσικά αυτό εξαρτάται από το πόσο βολικά θέλεις να είναι στην καθημερινότητα σου και από το προσωπικό σου γούστο. 

Αν ξέρεις ήδη ποιο σχήμα νυχιών σου ταιριάζει, πάρε μία λίμα νυχιών και προσπάθησε να δώσεις σχήμα στα νύχια σου με κινήσεις μόνο προς μία κατεύθυνση για να μην εμφανιστεί κάποιο σπάσιμο ή ξεφλούδισμα.

Κράτησε τη λίμα κάθετα προς το νύχι και χωρίς να υπάρχει κλίση. Έτσι, η επιφάνεια δεν θα λεπτύνει θα είναι λιγότερο κοφτερή. 

Αφού έχεις δώσει το επιθυμητό σχήμα στα νύχια σου, πέρασε την επιφάνεια και τις άκρες τους με ένα buffer για να γίνει σωστή λείανση των νυχιών και να αφαιρεθούν οποιαδήποτε υπολείμματα από το λιμάρισμα. 

Τέλος, απομάκρυνε τα υπολείμματα σκόνης με ένα βουρτσάκι νυχιών και καθάρισε την επιφάνεια των νυχιών από λιπαρότητα με καθαρό ασετόν.  

3. Εφάρμοσε τη Βάση Ημιμόνιμου

Βάση για ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Eφάρμοσε στα νύχια σου ένα λεπτό στρώμα ημιμόνιμης βάσης (Base Coat) και βάλε τα χέρια σου στο φουρνάκι. 

Αν έχεις φουρνάκι LED 48W, πολυμέρισε για 30’’ έως 60’’. Αν είναι φουρνάκι με λάμπες UV, ο χρόνος πολυμερισμού είναι δύο λεπτά. 

Μην ξεχάσεις να περάσεις και την άκρη του νυχιού σου, ώστε να «κλειδώσει» η πρώτη στρώση. 

Είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διάρκεια του ημιμόνιμου μανικιούρ σου.

Πρόσεξε να μη λερωθούν τα πετσάκια σου και μην προσπαθήσεις να καθαρίσεις την πολυμερισμένη βάση με nail cleaner.

4. Εφάρμοσε το ημιμόνιμο βερνίκι & πολυμέρισε

Πολυμερισμός νυχιών ημιμόνιμο βερνίκι

Ήρθε η ώρα να δώσεις χρώμα στα νύχια σου! Εφάρμοσε με τρεις απαλές κινήσεις την πρώτη στρώση του χρώματος με το ημιμόνιμο βερνίκι που έχεις επιλέξει και πολυμέρισε ανάλογα με τους χρόνους της λάμπας σου (LED 48W για 30’’-60’’, UV για 2’-4’).

Φρόντισε η στρώση αυτή να είναι λεπτή, διαφορετικά μπορεί να μην «ψηθεί» σωστά το χρώμα στο φουρνάκι, αλλά και να “σφραγίσεις” την άκρη του νυχιού σου, όπως έκανες με τη βάση.

Ανάλογα με την καλυπτικότητα που έχει το βερνίκι και με το πόσο έντονο θέλεις να είναι το χρώμα, επανάλαβε τη διαδικασία με μία δεύτερη στρώση, η οποία θα δώσει και μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ σου.

5. Μην ξεχάσεις το Top Coat

Το τελευταίο βήμα του ημιμόνιμου μανικιούρ στο σπίτι είναι η εφαρμογή του top coat για να προστατέψεις το μανικιούρ σου και να δώσεις στα νύχια σου το γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα που προτιμάς.

Η στρώση πρέπει να είναι λεπτή για να γίνει σωστά η διαδικασία.

Μην ξεχάσεις να περάσεις και την άκρη του νυχιού σου με το top coat και στη συνέχεια να πολυμερίσεις στη λάμπα. 

Αφού βγάλεις και τα δύο χέρια σου από τη λάμπα, περίμενε περίπου για 30 δευτερόλεπτα, κι έπειτα αφαίρεσε την κολλώδη ουσία που έχουν ορισμένα top coat, η οποία μένει πάνω στο βερνίκι, χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι εμποτισμένο με nail cleaner.

Το ιδανικό αποτέλεσμα του ημιμόνιμου μανικιούρ στο σπίτι θα επισφραγίσει ένα ελαφρύ μασάζ με ένα ειδικό λαδάκι επωνυχίων για ενυδάτωση και θρέψη των χεριών και του δέρματος γύρω από τα νύχια. 

Τώρα πια μπορείς να νιώσεις περήφανη για το αποτέλεσμα που κατάφερες μόνη σου στο σπίτι!

Συμπέρασμα για ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Μιας και δεν είμαστε όμως όλες nails artists, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν ενδεχομένως μερικές ατέλειες στο μανικιούρ.

Επομένως, ακόμη κι αν ακολουθήσεις προσεκτικά και απόλυτα πιστά τα παραπάνω βήματα, έχε κατά νου ότι το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι δε συγκρίνεται με το εγγυημένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα που μπορεί να σου προσφέρει το επαγγελματικό ημιμόνιμο μανικιούρ

Επίσης, αν δεν έχεις εξοικειωθεί με τα εργαλεία μανικιούρ και την όλη διαδικασία, το πιο πιθανό είναι να σπαταλήσεις το χρόνο σου και να κουραστείς αρκετά, χωρίς να αποκτήσεις τα νύχια που ονειρευόσουν.

Γι’ αυτό αν δεν το έχεις κάνει ήδη, κλείσε έγκαιρα το ραντεβού σου για ημιμόνιμο μανικιούρ στο Oh My Beauty και θα απολαύσεις το πλήρες και επαγγελματικό μανικιούρ που σου αξίζει για περιποιημένα χέρια που τραβούν τα βλέμματα!

Tips για ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

 • Σε περίπτωση που τα νύχια σου σπάνε, ξεφλουδίζουν, εμφανίζουν δυσχρωμίες ή ραβδώσεις, εφάρμοσε για λίγο καιρό μία θεραπεία νυχιών πριν κάνεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου.
 • Πρόσεξε να μην βάψεις το δέρμα σου με το ημιμόνιμο βερνίκι, αλλά αν συμβεί αυτό, καθάρισέ το χρησιμοποιώντας ένα ξυλάκι, πριν βάλεις τα νύχια σου στο φουρνάκι.
 • Σε γενικές γραμμές, οι δύο στρώσεις με το βερνίκι είναι αρκετές. Ορισμένα όμως χρώματα που είναι πιο ιδιαίτερα, όπως το λευκό, ανεξάρτητα από τη μάρκα του, ίσως χρειάζονται και τρίτη στρώση. 
 • Οι χρόνοι πολυμερισμού θα εξαρτηθούν από την ισχύ της λάμπας που χρησιμοποιείς.
 • Στην περίπτωση των σκούρων αποχρώσεων των ημιμόνιμων βερνικιών, επέκτεινε τον χρόνο για τον πολυμερισμό / σκλήρυνση.
 • «Ψήσε» στο φουρνάκι την κάθε στρώση βερνικιού για δύο λεπτά, αλλά άφησε για περισσότερη ώρα το Top Coat.

Συχνές ερωτήσεις

1. Πώς μπορώ να κάνω το ημιμόνιμο μανικιούρ να διαρκέσει περισσότερο;

Για να διαρκέσει περισσότερο το ημιμόνιμο μανικιούρ -μέχρι και τρεις εβδομάδες- ακολούθησε τις εξής συμβουλές:

• Προετοίμασε με σωστό τρόπο τη φυσική πλάκα των νυχιών, καθάρισε καλά τα νύχια και πρόσεχε να μην βάψεις το δέρμα γύρω από το νύχι σου. 
•Άπλωσε το βερνίκι σε λεπτά στρώματα. 
• Φρόντισε να γίνει πολυμερισμός του ημιμόνιμου βερνικιού με βάση τις οδηγίες που αναγράφονται. 
• Η λάμπα έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής που θα πρέπει να ελέγχεις, όπως και τα βερνίκια, σε περίπτωση που έχουν χαλάσει.
• Προτίμησε προϊόντα της ίδιας εταιρείας.
• Μην αγγίζεις πράγματα όταν κάνεις το μανικιούρ για να μην λερωθούν τα νύχια σου
• Το λιμάρισμα δεν πρέπει να γίνεται αφού έχεις αρχίσει να βάφεις τα νύχια.

2. Πώς μπορώ να αφαιρέσω το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;

Για την αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ στο σπίτι υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι: χρησιμοποιώντας magic remover, λίμα ή τροχό και ξεβαφτικό νυχιών.

Ο πιο απλός τρόπος είναι ο τελευταίος. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και αφαίρεσε το ημιμόνιμο βερνίκι gel γρήγορα και απλά:

• Πέρασε με ένα buffer την επιφάνεια του νυχιού για να απομακρύνεις το γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα του top coat ώστε να γίνει με επιτυχία η εφαρμογή και η διείσδυση του ασετόν στο νύχι σου. 
• Εμπότισε ένα κομμάτι βαμβάκι με ασετόν, τοποθέτησέ το πάνω στο νύχι σου και τύλιξε το δάχτυλο σου με Nail Wrap Foil σε φύλλα ή με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο.
• Άφησέ το να δράσει για περίπου 7-10 λεπτά.
• Αφαίρεσε το ημιμόνιμο βερνίκι με ένα ξυλάκι μανικιούρ, όπως και τυχόν υπολείμματα με τη βοήθεια ενός buffer.
• Βάλε ενυδατικό λαδάκι επωνυχίων.