Νύχια

Οι 5 Καλύτεροι Τροχοί Νυχιών

Οι Καλύτεροι Τροχοί Νυχιών

Ο τροχοί νυχιών είναι απαραίτητα εργαλείο για κάθε επαγγελματία τεχνίτρια/η νυχιών, αλλά και οποιαδήποτε γυναίκα που θέλει να διατηρεί πάντα περιποιημένα τα άκρα της.

Πρόκειται για ένα εργαλείο περιποίησης νυχιών που χρησιμοποιείται κυρίως:

  • για τη διαμόρφωση του σχήματος των νυχιών
  • για τον εύκολο και γρήγορο καθαρισμό από τα πετσάκια
  • για την αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ
  • για την απομάκρυνση σκληρύνσεων από τα πέλματα και τη διαμόρφωση της κατάλληλης βάσης στα νύχια ώστε να διατηρείται περισσότερο το βερνίκι ή τζελ που θα εφαρμοστεί στην επιφάνεια τους. 

Ο τροχός νυχιών είναι στην ουσία μια επένδυση για όσες γυναίκες θέλουν να ασχοληθούν με την φροντίδα των νυχιών είτε για επαγγελματική, είτε για οικιακή χρήση. 

Ακόμη κι αν δεν είσαι επαγγελματίας, με λίγη εξάσκηση και υπομονή μπορείς να τον χειρίζεσαι σε χρόνο μηδέν.

Παρακάτω θα βρεις τους 5 καλύτερους τροχούς νυχιών για να διαλέξεις αυτόν που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου, όπως και όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις για να διαλέξεις τον ιδανικό τροχό νυχιών.

5 Top Τροχοί Νυχιών 

1. Τροχός Marathon Saeyang Multi 600 με στυλό SDE-S40

Ο τροχός νυχιών Marathon Saeyang Multi 600 είναι ένα αξιόπιστο και δυνατό εργαλείο μανικιούρ και πεντικιούρ για επαγγελματίες. 

Διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για ποδολόγους και άλλους επαγγελματίες πεντικιούρ.

Η ψηφιακή ένδειξη ταχύτητας LCD οθόνη και η λειτουργία ελέγχου αφής επιτρέπουν την εύκολη ρύθμιση της ταχύτητας και την ακρίβεια στην επιλογή της επιθυμητής ταχύτητας. 

Επιπλέον, το σύστημα αναγνώρισης βλαβών και η προστασία από υπερφόρτωση εξασφαλίζουν ότι ο τροχός παραμένει ασφαλής και ανθεκτικός στη χρήση. 

Ο μηχανισμός χωρίς καρβουνάκια και το θερμικό υπερφόρτισης κάνουν τον τροχό ακόμα πιο αξιόπιστο. Ο τροχός έχει εξαιρετική αντοχή και μπορεί να λειτουργεί για πολλές ώρες συνεχόμενα. 

Οι διαστάσεις του είναι W122 X D268 X237 mm και ζυγίζει 3.1kg. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα πεντάλ ελέγχου μεταβλητής ταχύτητας (FS-60N) και δυνατότητα λειτουργίας με το γόνατο.

Διαθέτει επίσης ανθεκτική χειρολαβή μαγνητική και απλή θέση για τις κεφαλές. Είναι αθόρυβος και αντικραδασμικός και έχει 5 χρόνια εγγύηση.

2. Τροχός Νυχιών Marathon Saeyang M4 Mini με στυλό H38L SFP27

Ο Marathon Saeyang M4 Mini είναι ένας αξιόπιστος τροχός νυχιών με στυλό που κατασκευάζεται από την εταιρεία Saeyang Microtech στην Κορέα. 

Έχει μοτέρ ισχύος 45 Watt και η ταχύτητά του μπορεί να ρυθμιστεί έως 35.000 στροφές ανά λεπτό. Είναι διαθέσιμος σε λευκό και μπλε χρώμα και συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση.

Ο συγκεκριμένος τροχός νυχιών διαθέτει ανθεκτική χειρολαβή για άνετη και σταθερή λαβή με δυνατότητα περιστροφής τόσο δεξιόστροφα όσο και αριστερόστροφα. 

Διαθέτει επίσης συμπαγή μονάδα και αντικραδασμικό σύστημα, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του και είναι αθόρυβος κατά τη χρήση, ενώ χρησιμοποιείται και με πεντάλ ποδιού.

Το βάρος της μονάδας είναι 1,23kg χωρίς το στυλό, ενώ το στυλό έχει βάρος 146gr.  

3. Τροχός νυχιών φορητός Marathon Saeyang K-38

Αν ψάχνεις για έναν επαγγελματικό τροχό νυχιών που μπορεί να λειτουργήσει έως και 8 ώρες χωρίς την παροχή ρεύματος, τότε ο Marathon Saeyang K-38 είναι ο ιδανικός.

Πρόκειται για έναν φορητό τροχό νυχιών με επαναφορτιζόμενη μπαταρία LI-ION. Με το clip στο σύστημα στερέωσης, μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα έως και 8 ώρες αποκλειστικά από την μπαταρία, χωρίς χρειαστεί παροχή ρεύματος.

Διαθέτει μια ψηφιακή οθόνη ένδειξης ταχύτητας και μπορεί να φτάσει τις 30,000 στροφές ανά λεπτό. Απαιτεί μόνο 3 ώρες φόρτισης και έχει ενσωματωμένο αυτόματο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας και ένδειξη υπερφόρτισης.

Ο Marathon Saeyang K-38 διαθέτει ισχύ 25 Watt και ροπή 2.9 Ncm, ενώ έχει εργονομικό σχεδιασμός και ζυγίζει μόλις 277 γραμμάρια. Οι διαστάσεις του είναι W67XD128XH30 mm και έχει διετή εγγύηση.

4. Τροχός Marathon K35 Cube – H38L – SFP27 

Ο τροχός νυχιών Marathon K35 Cube – H38L – SFP27 είναι ιδανικός για επαγγελματική χρήση, με δυνατότητα περιστροφής δεξιά/αριστερά, ρυθμιζόμενη ταχύτητα και ανθεκτική χειρολαβή. 

Η συμπαγής μονάδα και το αντικραδασμικό σύστημα καθιστούν τον τροχό αθόρυβο και σταθερό, ενώ η ροπή του 5,71mNm και η ισχύς των 45 Watt του επιτρέπουν να επεξεργάζεται διαφορετικά υλικά. 

Ακόμη, η βάση για στυλό, το πεντάλ ποδιού και το εύκολο και γρήγορο κούμπωμα για φρέζες κάνουν την αλλαγή των αξεσουάρ απλή και γρήγορη και το καθιστούν ιδιαίτερα εύχρηστο. 

Η εγγύηση 5 ετών επιβεβαιώνει την ποιότητα και την αξιοπιστία του προϊόντος.

5. Τροχός Νυχιών Marathon Saeyang N2 SH37L M45 – FS60N

Αν χρειάζεσαι έναν τροχό νυχιών που είναι ισχυρός και αξιόπιστος για το μανικιούρ και την περιποίηση των νυχιών σου, τότε ο Marathon Saeyang N2 SH37L M45 – FS60N είναι η ιδανική επιλογή, είτε είσαι επαγγελματίας ομορφιάς, είτε απλώς θέλεις να πειραματιστείς με το στυλ σου. 

Με 40.000 στροφές το λεπτό και 90 Watt ισχύ, αυτός ο τροχός νυχιών είναι ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία στην αγορά. 

Η ροπή του και το σύστημα προστασίας υπερθέρμανσης προσφέρουν ασφάλεια και σταθερότητα στη χρήση του, ενώ η ανθεκτική χειρολαβή και η δυνατότητα περιστροφής δεξιά/αριστερά επιτρέπουν την άνετη χρήση του για περισσότερο χρόνο. 

Παράλληλα, η ρυθμιζόμενη ταχύτητα και η εύκολη αλλαγή των φρεζών επιτρέπουν την προσαρμογή του σε κάθε επιθυμία και στυλ περιποίησης, ενώ είναι ελαφρύ (βάρος μονάδας χωρίς στυλό: 1,2kg, βάρος στυλό: 201gr) και εύκολο στη χρήση.

Πώς να διαλέξεις τον ιδανικό ηλεκτρικό τροχό νυχιών 

Πριν σπεύσεις να αγοράσεις έναν οποιονδήποτε τροχό νυχιών, καλό είναι να λάβεις υπόψη σου κάποιους παράγοντες και να εξετάσεις ορισμένα χαρακτηριστικά του, ώστε να ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες σου και στο σκοπό για τον οποίο προορίζεται. 

Φρόντισε λοιπόν να προσέξεις τα εξής:

Ισχύς

Όταν αγοράζεις έναν τροχό νυχιών για επαγγελματική χρήση σιγουρέψου ότι μπορεί να λειτουργήσει σωστά και με την κατάλληλη ισχύ. 

Η ισχύς μετριέται σε Watt, οπότε ένας τροχός 15 ή 20 Watt δεν θα μπορεί να καλύψει τις επαγγελματικές σου ανάγκες. 

Επίσης, για να αφαιρέσεις σωστά και σε βάθος υλικά όπως το ακρυλικό, τότε θα χρειαστείς ένα τρυπάνι τουλάχιστον 30 Watt. 

Ταχύτητα

Αν και σπάνια θα χρειαστείς τη μέγιστη ταχύτητα, θα πρέπει να επιλέξεις έναν τροχό με ταχύτητα τουλάχιστον 25.000 στροφών ανά λεπτό. 

Για τη φροντίδα των φυσικών νυχιών, αρκούν 15.000 στροφές ανά λεπτό, αλλά για ακρυλικές ή άλλες τεχνητές εφαρμογές ή για την αποτελεσματική αφαίρεσή τους, το ιδανικό είναι από 25.000 στροφές. 

Δεδομένου ότι τα περισσότερα τρυπάνια επιτρέπουν τη ρύθμιση της ταχύτητας, συνιστάται να αγοράσεις ένα που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο για φυσικά όσο και για τεχνητά νύχια.

Εγγύηση

Επειδή πολλές φορές μπορεί κάτι να πάει στραβά, καλό είναι να εξασφαλίσετε ότι ο τροχός νυχιών συνοδεύεται από εγγύηση. Βεβαιώσου ότι έχει τουλάχιστον 6μηνη εγγύηση από την ημερομηνία αγοράς. 

Εάν αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της περιόδου που περιλαμβάνεται στην εγγύηση, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να επισκευάσεις τον τροχό ή να αγοράσεις καινούργιο.

Επιπλέον σημαντικά χαρακτηριστικά

Αν και υπάρχουν αρκετά πράγματα που είναι σημαντικό να σκεφτείς κατά την αγορά τροχού νυχιών, υπάρχουν και ορισμένα χαρακτηριστικά που θα ήταν καλό να έχει ο τροχός σου: 

  • Φορητότητα
  • Ελαφριά χειρολαβή
  • Χαμηλό θόρυβο
  • Χαμηλή θερμότητα
  • Βάση χειρολαβής
  • Δωρεάν επιπλέον τροχούς κι εξαρτήματα στη συσκευασία

Συμπέρασμα για τροχούς νυχιών

Ο τροχός νυχιών είναι ένα απαραίτητο πολυεργαλείο για κάθε τεχνίτρια νυχιών ή κάθε γυναίκα που θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην περιποίηση νυχιών.

Είτε για αφαίρεση ημιμόνιμου βερνικιού, είτε για τη διαμόρφωση του σχήματος των νυχιών, τον εύκολο και γρήγορο καθαρισμό από τα πετσάκια ή την απομάκρυνση σκληρύνσεων από τα πέλματα, ο τροχός νυχιών είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που δε μπορεί να λείπει από τον εξοπλισμό μανικιούρ-πεντικιούρ.

Στο e-shop του ohmybeauty.gr θα βρεις μία μεγάλη γκάμα επιλογών σε τροχούς νυχιών για μανικιούρ, πεντικιούρ και φτέρνες για επαγγελματική και οικιακή χρήση. Διάλεξε τους καλύτερους τροχούς νυχιών σε μεγάλη ποικιλία και μοναδικές τιμές!

Θυμήσου να εξετάσεις πρώτα τα παραπάνω χαρακτηριστικά που αναφέραμε για να κάνεις την ιδανική επιλογή!

Συχνές Ερωτήσεις

1.Πώς πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός του τροχού νυχιών;

Η αποστείρωση των εργαλείων περιποίησης νυχιών είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση είτε για φροντίδα στο σπίτι, είτε σε κάποιο nail salon.

Αυτό συμβαίνει για να αποφευχθεί η εμφάνιση μολύνσεων στο νύχι και τους γύρω ιστούς. Οι κεφαλές του τροχού νυχιών πρέπει να καθαρίζονται λεπτομερώς, βάσει των οδηγιών χρήσης, ακόμη κι αν έχει γίνει ελάχιστη χρήση του τροχού. 

Ειδικά αν ο τροχός προορίζεται για επαγγελματική χρήση σε διαφορετικά άτομα, τότε η απολύμανση του τροχού επιβάλλεται στο πλαίσιο της τήρησης των κανόνων υγιεινής.

Σε σχέση με εργαλεία μανικιούρ, όπως το buffer ή η λίμα, ο τροχός νυχιών είναι πιο πιθανό να προκαλέσει κάποιο τραυματισμό στο δέρμα. 

Για αποτελεσματική, άμεση και αξιόπιστη απολύμανση όλων των εργαλείων μανικιούρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές συσκευές αποστείρωσης, που είναι στην ουσία οι κλίβανοι που χρησιμοποιούν και οι γιατροί για την αποστείρωση των ιατρικών εργαλείων τους. 

2. Τροχός νυχιών τιμή;

Το κόστος μπορεί να ξεκινάει από πολύ λίγα ευρώ για έναν οποιοδήποτε τροχό. Για έναν επαγγελματικό και αξιόπιστο τροχό νυχιών όμως το εύρος τιμών κυμαίνεται από 200-900 περίπου ευρώ.