Μακιγιάζ

8+1 Πινέλα Μακιγιάζ: Τα είδη & η Χρήση τους

Πινέλα Μακιγιάζ: Τα είδη & η Χρήση τους

Ξέρουμε ότι σε πολλές γυναίκες το μακιγιάζ φαίνεται μία εξαιρετικά πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία και ότι ένα από τα βασικά προβλήματα είναι τα πολλά διαφορετικά πινέλα μακιγιάζ και οι ποικίλες χρήσεις τους. 

Μαθαίνοντας όμως ποιες ανάγκες του μακιγιάζ προσώπου σου καλύπτει το κάθε πινέλο, αλλά και πώς να το χρησιμοποιήσεις, τότε σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της δυσκολίας του μακιγιάζ θα ξεπεραστεί.  

Για την τέλεια εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ χρειάζεσαι και τα κατάλληλα εργαλεία, και στην προκειμένη περίπτωση, τα πινέλα μακιγιάζ. 

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά είδη πινέλων με πολύ συγκεκριμένες χρησιμότητες. 

Γι’ αυτό λοιπόν ετοιμάσαμε για σένα μία λίστα που θα σε κατατοπίσει σχετικά με τα πινέλα μακιγιάζ που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου και θα σε βοηθήσει να κάνεις το τέλειο μακιγιάζ με ομοιόμορφα και φυσικά αποτελέσματα. 

Πινέλα Μακιγιάζ για το πρόσωπο

pinela makigiaz proswpo

1.Πινέλο Βάσης (Foundation Brush)

Το πινέλο βάσης είναι ιδανικό για την εφαρμογή του foundation στο πρόσωπο σου για μια ομαλή και φυσική όψη. 

Η σωστή τεχνική εφαρμογής αρχίζει από το κέντρο του προσώπου, συγκεκριμένα από τη μύτη, και συνεχίζει με κινήσεις προς τα άκρα του προσώπου. 

Αυτό το βοηθά να αποφύγεις τις έντονες γραμμές και να δημιουργήσεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα που θα δείχνει φυσικό. 

Μην ξεχνάς να αναμειγνύεις καλά το foundation στο πινέλο πριν την εφαρμογή, ώστε να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη κάλυψη στο πρόσωπο.

2. Πινέλο Ρουζ (Blusher Brush)

Το ρουζ αποτελεί ένα απαραίτητο στοιχείο του μακιγιάζ που σε βοηθά να δώσεις φρεσκάδα και λάμψη στο πρόσωπο σου. 

Για να εφαρμόσεις σωστά το ρουζ, χρειάζεσαι ένα κατάλληλο πινέλο ρουζ (blusher brush) που έχει στρογγυλεμένο σχήμα και μαλακές τρίχες για να διανείμει ομοιόμορφα το προϊόν στα ζυγωματικά. 

Κατά την εφαρμογή, διάλεξε ένα χρώμα που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου και άπλωσε το ρουζ με απαλές κινήσεις στα ζυγωματικά, ακολουθώντας τη φυσική κλίση του προσώπου σου. 

3. Πινέλο Πούδρας (Powder Brush)

Το μεγαλύτερο σε μέγεθος πινέλο με την εξαιρετικά απαλή υφή που πιθανόν έχεις ξανασυναντήσει, είναι το powder brush. 

Πέρα από την ομαλή εφαρμογή της πούδρας στο πρόσωπό σου, το πινέλο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εφαρμογή του ρουζ. 

Μην ξεχνάς όμως ότι πριν την εφαρμογή δύο διαφορετικών υλικών πρέπει να καθαρίσεις σωστά το πινέλο. 

Πινέλα Μακιγιάζ ματιών

pinela makigiaz mativn

Στο μακιγιάζ ματιών, οι επιλογές πινέλων είναι ποικίλες. Είναι σημαντικό να κατανοήσεις τη λειτουργία του κάθε πινέλου, για να επιλέξεις αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σου.

Είτε ψάχνεις ιδέες για μακιγιάζ για πράσινα μάτια, είτε για μακιγιάζ για καστανά μάτια ένα είναι το σίγουρο: πρέπει να έχεις στη διάθεση σου το σωστό συνδυασμό πινέλων που θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός επαγγελματικού αποτελέσματος.

1. Πινέλο μακιγιάζ ματιών

Αν είσαι αρχάρια στο μακιγιάζ ματιών ή απλά δεν θέλεις να κάνεις πολλά «πειράματα», τότε το βασικό πινέλο που χρειάζεσαι είναι ένα πινέλο για τις σκιές ματιών

Πρόκειται για ένα πρακτικό πινέλο που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή σκιών σε όλο το βλέφαρο και το blending που απαιτείται για ένα smokey eye look. 

2. Πινέλο για blending

Προκειμένου όμως να επιτύχεις ένα επαγγελματικό smokey eye look, είναι σημαντικό να έχεις στη διάθεσή σου ένα ειδικό πινέλο για blending. Αυτό το πινέλο είναι σχεδιασμένο για να επιτρέπει τη σωστή ανάμειξη των σκιών, δίνοντας ένα ομαλό και φυσικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, με αυτό το εργαλείο μπορείς να δημιουργήσεις μια ποικιλία από εφέ σκίασης, εξαρτώμενη από το πόσο έντονο ή διακριτικό θέλεις να είναι το make-up look σου. 

Επομένως, εάν θέλεις να πετύχεις το απόλυτο smokey eye, το blending πινέλο είναι απαραίτητο για να δώσεις την απαραίτητη τελειοποίηση στο μακιγιάζ των ματιών σου.

3. Πινέλο eyeliner 

Για την εφαρμογή του eyeliner υπάρχουν διαφορετικά είδη πινέλων, όπως τα smudgers που χαρίζουν ένα πιο «μουντζουρωμένο» εφέ, αυτά με γωνία ή τα πιο φλατ. 

Προτίμησε ένα πινέλο για eyeliner με πολύ λεπτή κορυφή που θα σε βοηθήσει να κάνεις πολύ λεπτές και ακριβείς γραμμές για ακαταμάχητο βλέμμα! 

4. Πινέλο Κονσίλερ (Concealer brush)

Η εφαρμογή του concealer είναι απαραίτητη για ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ, ωστόσο, η χρήση των δαχτύλων δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. 

Για να επιτευχθεί ομοιόμορφη κάλυψη και ορατή βελτίωση στους μαύρους κύκλους και τις ατέλειες, προτείνεται η χρήση ενός πινέλου κονσίλερ. 

Με τη βοήθεια του πινέλου, μπορείς να απλώσεις το concealer με ακρίβεια και σταθερότητα, εξασφαλίζοντας ότι η ποσότητα που εφαρμόζεις είναι αυτή ακριβώς που χρειάζεται το δέρμα σου για να δείχνει φυσικό και λαμπερό.

5. Πινέλο φρυδιών

Για να κάνεις τα φρύδια σου να φαίνονται πιο «γεμάτα», είτε με πούδρα είτε με gel, ένα πινέλο φρυδιών με κλίση θα σου «λύσει τα χέρια». 

Επίσης, σίγουρα δεν πρέπει να ξεχάσεις το βουρτσάκι για τα φρύδια ώστε να χτενίζεις προς τα πάνω τα φρύδια σου, εντοπίζοντας τα κενά για φυσικότερο αποτέλεσμα.

Πινέλο χειλιών

pinelo makigiaz xeiliwn

Ένα λεπτό πινέλο χειλιών δεν είναι απαραίτητο μόνο για τις makeup artists. Αν απλώσεις το κραγιόν με το πινέλο αντί να κάνεις το περίγραμμα των χειλιών με το μολύβι, μπορείς να πετύχεις τέλεια εφαρμογή αλλά και να προσαρμόσεις την ένταση του χρώματος αναλόγως της κάθε περίστασης.

Tips για καθαρισμό πινέλων

  • Η σωστή σειρά καθαρισμού των πινέλων περιλαμβάνει το καθάρισμα, το στέγνωμα και στη συνέχεια την τοποθέτηση τους σε ένα καθαρό και ασφαλές μέρος.
  • Μην πλένεις όλα τα πινέλα σου μαζί ανακατεύοντας τα, αλλά ένα-ένα ή δύο πινέλα ανά φορά.
  • Ιδανικά, τα πινέλα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά την εβδομάδα αν τα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, διαφορετικά τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.
  • Πριν τα ξαναχρησιμοποιήσεις, άφησε πρώτα να περάσουν περίπου δύο μέρες για να στεγνώσουν καλά.
  • Φρόντισε κάθε έξι μήνες περίπου να τσεκάρεις τα πινέλα αλλά και τις τρίχες τους για να σιγουρευτείς ότι δεν χρειάζεται να τα αντικαταστήσεις.
  • Μια γρήγορη και απλή λύση για τον καθαρισμό των πινέλων σου είναι να χρησιμοποιήσεις υγρά μαντηλάκια. Στριφογύρισε το πινέλο κάνοντας απαλές κινήσεις πάνω στο υγρό μαντηλάκι μέχρι να σταματήσεις να βγάζει χρώμα.
  • Ανάμειξε αντιβακτηριδιακό υγρό πιάτων με λίγο ελαιόλαδο για να καθαρίσεις εις βάθος τα εργαλεία μακιγιάζ σου, αλλά και να τα διατηρείς πάντα μαλακά.

Συχνές ερωτήσεις

1. Πινέλα μακιγιάζ από φυσική ή συνθετική τρίχα;

Τα πινέλα μακιγιάζ με φυσική τρίχα αποτελούνται από τρίχες ζώων. Αν τα καθαρίζεις και τα συντηρείς σωστά, τότε θα μπορείς να τα έχεις για πολλά χρόνια ανέπαφα. Τείνουν να διατηρούν το χρώμα στο εσωτερικό τους, απλώνοντας τα υλικά ομοιόμορφα στο πρόσωπο με τις κατάλληλες κινήσεις.

Είναι κατάλληλα για χρήση σε υλικά υπό τη μορφή σκόνης ή compact, όπως ρουζ, σκιές ή πούδρα σε σκόνη για ελαφριά εφαρμογή, αν και κοστίζουν περισσότερο. 

Τα συνθετικά πινέλα είναι κατά κύριο λόγο ακρυλικά και έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα και χαμηλή τιμή. Είναι περισσότερο κατάλληλα για υλικά υγρής μορφής, όπως lip gloss, concealer ή υγρό foundation, προσφέροντας ένα απαλό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. 

Τα πινέλα μακιγιάζ αυτού του τύπου είναι cruelty-free, πράγμα που σημαίνει ότι για την κατασκευή τους δεν έχουν κακοποιηθεί ζώα. 

Επομένως, η επιλογή ανάμεσα σε πινέλα μακιγιάζ από φυσική ή συνθετική τρίχα εξαρτάται από τα υλικά που θέλεις να εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου, τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις και τα ηθικά ζητήματα που σχετίζονται με την προέλευσή τους.

Συμπέρασμα για πινέλα μακιγιάζ

Τώρα που γνωρίζεις όλα τα βασικά πινέλα μακιγιάζ, τα είδη και τις χρήσεις τους, μη φοβάσαι να επιλέξεις το ιδανικό σετ για σένα. Κάθε γυναίκα έχει το δικό της στυλ και πρέπει να βρει τα εργαλεία που τη βολεύουν περισσότερο, ώστε να πειραματίζεται με make-up looks που θα απογειώσουν την εμφάνιση της. 

Με το κατάλληλο σετ πινέλων μακιγιάζ, μπορείς να δημιουργήσεις οποιοδήποτε look, εστιάζοντας στις ιδιαίτερες ανάγκες του προσώπου σου. 

Μην ξεχνάς ότι το μακιγιάζ είναι μια τέχνη και η δική σου δημιουργικότητα μπορεί να σε οδηγήσει σε εκπληκτικά αποτελέσματα!

Βρες τώρα στο e-shop του Ohmybeauty.gr μία πλούσια ποικιλία σε αξεσουάρ μακιγιάζ και συγκεκριμένα, πινέλα μακιγιάζ που δε θα μπορείς να αποχωριστείς!

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό, εκτός από εσένα, να καταφέρει να βοηθήσει και πολλές άλλες γυναίκες να μάθουν τα διαφορετικά είδη και χρήσεις των πινέλων μακιγιάζ, για να επιλέξουν αυτά ακριβώς που χρειάζονται.

Γι’ αυτό, μην ξεχάσεις να μοιραστείς αυτό το post με τις φίλες σου!