Νύχια

5+1 Απαραίτητα Εργαλεία Μανικιούρ

10 Απαραίτητα Εργαλεία Μανικιούρ

Το μανικιούρ στο σπίτι είναι ένας υπέροχος τρόπος να φροντίζεις και να αναδεικνύεις τα νύχια σου, δίνοντας τους το στυλ που εσύ επιθυμείς. 

Για να δημιουργήσεις εκπληκτικά νύχια που θα τραβήξουν τα βλέμματα θα χρειαστείς, εκτός από λίγη εξάσκηση και χρόνο, όλα τα απαραίτητα εργαλεία μανικιούρ.

Στο παρακάτω άρθρο, συγκεντρώσαμε τα 5+1 must-have εργαλεία για τη δική σου περιποίηση νυχιών στο σπίτι. Μάθε τη χρήση και τα χαρακτηριστικά τους για να μπορείς να τα χρησιμοποιείς σωστά και να πετύχεις επαγγελματικά αποτελέσματα στα νύχια σου. 

Έτοιμη να τα ανακαλύψεις; Ας ξεκινήσουμε!

5+1 Must-have Εργαλεία Μανικιούρ

1. Ψαλιδάκια Νυχιών

Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να χρησιμοποιήσεις ένα ψαλιδάκι με το οποίο θα περιποιηθείς τα νύχια σου, θα τους δώσεις σχήμα και θα αφαιρέσεις τις παρανυχίδες γρήγορα και εύκολα.

Τα ψαλιδάκια νυχιών έχουν ιδιαίτερα κοφτερές λεπίδες που προσφέρουν άνεση, εξαιρετική ποιότητα κοπής, ενώ χάρη στο ανοξείδωτο υλικό τους διαθέτουν υψηλή αντοχή. 

2. Πενσάκια επωνυχίων

Τα πενσάκια επωνυχίων είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που πρέπει να διαθέτεις αν θέλεις να μάθεις πώς να φροντίζεις τα πετσάκια νυχιών σου σωστά κατά τη διάρκεια του μανικιούρ στο σπίτι.

Τα πενσάκια χρησιμοποιούνται κυρίως για την αφαίρεση του επιπλέον νεκρού δέρματος από τα πετσάκια νυχιών, τυχόν παρανυχίδων ή των κομματιών δέρματος που μερικές φορές προεξέχουν από τις πλευρές του νυχιού. Έχουν ακονισμένες άκρες κοπής που επιτρέπουν την ακριβή και γρήγορη επεξεργασία χωρίς κοψίματα ή τραυματισμούς. 

3. Pusher νυχιών

Το pusher νυχιών είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο μανικιούρ για το σπρώξιμο των επωνυχίων που δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα σου αν θέλεις να πετύχεις ένα αψεγάδιαστο μανικιούρ στο σπίτι. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και σχεδιασμένο για την κατάλληλη διαμόρφωση της επιφάνειας των νυχιών.

Τα pusher νυχιών σε βοηθούν να σπρώχνεις προς τα πίσω τα πετσάκια σου, ώστε να μπορέσεις να απαλλαγείς από αυτά, τις παρανυχίδες, αλλά και να αφαιρέσεις στη συνέχεια απαλά το υπερβολικό δέρμα γύρω από τη βάση του νυχιού. 

Έτσι, δημιουργείται μία πιο καθαρή βάση στο νύχι σου, με μεγαλύτερη επιφάνεια, για καλύτερη εφαρμογή του μανό.

Βασικά Εργαλεία Μανικιούρ στο Νεσεσέρ σου

4. Νυχοκόπτης

Ο νυχοκόπτης είναι ένα γνωστό εργαλείο μανικιούρ για να κόψεις εύκολα, αποτελεσματικά και με ακρίβεια τα νύχια σου. Ο νυχοκόπτης επιτρέπει την προσαρμογή του μήκους των νυχιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις και το στυλ σου. Μπορείς να τα κόψεις σε ομοιόμορφο μήκος, προσαρμόζοντας τα στο επιθυμητό σχήμα.

5. Ξυλάκια μανικιούρ 

Τα ξυλάκια μανικιούρ αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για να κάνεις ένα ολοκληρωμένο μανικιούρ στο σπίτι. 

Έχουν την ίδια χρησιμότητα με τα pusher νυχιών, με τη διαφορά ότι τα ξυλάκια μανικιούρ προτιμούνται όταν πρόκειται για μαλακά πετσάκια, ώστε να μπορείς να τα σπρώξεις προς τα πίσω ευκολότερα.

Επιπλέον, τα ξυλάκια μανικιούρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό του κάτω μέρους των νυχιών, αφαιρώντας τυχόν βρωμιές ή υπολείμματα προϊόντων μανικιούρ. Έτσι, μπορείς να διατηρήσεις τα νύχια σου καθαρά και υγιή.

6. Λαβίδες Νυχιών

Αν σου αρέσουν τα τεχνητά νύχια και θέλεις να τα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι σα να είσαι επαγγελματίας, τότε οι λαβίδες νυχιών είναι ένα must εργαλείο. Βοηθούν στον τέλειο σχηματισμό της καμπύλης C στα νύχια κατά την διαδικασία εφαρμογής του ακρυλικού

Για ένα ιδανικά καμπυλωτό σχήμα στα νύχια σου, εξοπλίσου με μία λαβίδα νυχιών, η οποία είναι πολύ λεπτή και σε πρακτικό μέγεθος, ώστε να μπορείς να τη χρησιμοποιείς και κατά τη διάρκεια του πολυμερισμού στη λάμπα για τον καλύτερο δυνατό σχηματισμό της καμπύλης.

Συμπέρασμα για Εργαλεία Μανικιούρ

Μπορεί να μην είσαι επαγγελματίας nail artist, όμως βασική προϋπόθεση για να κάνεις σωστά το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι είναι να έχεις συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία μανικιούρ.

Βρες τώρα στο e-shop του Ohmybeauty.gr τα εργαλεία μανικιούρ σε πλούσια ποικιλία και ανταγωνιστικές τιμές.

Βέβαια αν δεν είσαι εξοικειωμένη με τη χρήση των εργαλείων μανικιούρ και την όλη διαδικασία, ενδεχομένως να σπαταλήσεις το χρόνο σου και να κουραστείς αρκετά, χωρίς να αποκτήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στα νύχια σου.

Επομένως, καλό είναι να έχεις κατά νου ότι το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι δε μπορεί να συγκριθεί με το εγγυημένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα που σου προσφέρει το επαγγελματικό ημιμόνιμο μανικιούρ

Γι’ αυτό αν δεν το έχεις κάνει ήδη, κλείσε έγκαιρα το ραντεβού σου για ημιμόνιμο μανικιούρ στο Oh My Beauty και θα απολαύσεις το πλήρες μανικιούρ που σου αξίζει για περιποιημένα χέρια που εντυπωσιάζουν!

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό, εκτός από εσένα, να καταφέρει να βοηθήσει και πολλές άλλες γυναίκες τα φτιάξουν το ιδανικό σετ με τα απαραίτητα εργαλεία μανικιούρ.

Γι’ αυτό, μην ξεχάσεις να μοιραστείς αυτό το post με τις φίλες σου!

Δες επίσης: Πώς να κάνεις ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Συχνές ερωτήσεις

1. Πώς πρέπει να καθαρίζω και να απολυμαίνω τα εργαλεία μανικιούρ μετά από κάθε χρήση;

Για να καθαρίσεις και να απολυμάνεις σωστά τα εργαλεία νυχιών, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις βήμα προς βήμα θα πρέπει να είναι η εξής:

• Καθάρισε όλα τα επαναχρησιμοποιούμενα εργαλεία πλένοντάς τα
• Στέγνωσε τα με μια καθαρή πετσέτα
• Βύθισε τα σε απολυμαντικό για τουλάχιστον 10 λεπτά
• Είτε βγάλε τα, είτε άφησε τα σε ένα δοχείο με απολυμαντικό υγρό
• Εάν τα βγάλεις από το δοχείο, τοποθέτησε τα σε αποστειρωτή (εάν έχεις) ή σε ένα καθαρό συρτάρι

2. Πώς πρέπει να αποθηκεύονται τα εργαλεία μανικιούρ μεταξύ των χρήσεων;

Αφού τα έχεις καθαρίσει και απολυμάνει σωστά, αποθήκευσε τα εργαλεία μανικιούρ σε ένα κλειστό, καθαρό δοχείο, συρτάρι ή νεσεσέρ μέχρι την επόμενη χρήση τους.

Σιγουρέψου ότι δεν υπάρχει συσσώρευση υπολειμμάτων, όπως κομμάτια νυχιών ή σκόνη νυχιών, πριν τα αποθηκεύσεις.