Μαλλιά

Χρωμοσαμπουάν Πληροφορίες & Χρωμομάσκες Μαλλιών

Χρωμοσαμπουάν, χρωμομάσκες μαλλιών, μάσκες μαλλιών με χρώμα

Τα χρωμοσαμπουάν ή μάσκες μαλλιών με χρώμα, είναι ένας άμεσος και οικονομικός τρόπος για να αλλάξετε την εμφάνισή και το look σας ή να διατηρήσετε για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα της βαφής μαλλιών σας! Και το καλύτερο; Στην πρώτη περίπτωση μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα χρώματα αφού το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο.

Τι είναι το χρωμοσαμπουάν

Τα χρωμοσαμπουάν προσθέτουν προσωρινό χρώμα στα μαλλιά που έχει σχεδιαστεί για να ξεθωριάζει σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Το πόσο διαρκεί το χρώμα σας θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες συμπεριλαμβανομένης της αρχικής απόχρωσης, του πόσο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας και το πόσο πορώδη είναι.

Τι είναι οι μάσκες μαλλιών με χρώμα

Οι μάσκες μαλλιών με χρώμα είναι στην ουσία μάσκες μαλλιών που περιέχουν χρωστικές χρώματος. Οι χρωματικές χρωστικές στις χρωμομάσκες δεν είναι τόσο δυνατές όσο στις βαφές μαλλιών.

Αυτό που κάνουν πρακτικά, είναι να αναπληρώνουν την ποσότητα χρώματος που χάνεται από τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του λουσίματος ή ως αποτέλεσμα του styling μέσω της θερμότητας (πιστολάκι, ψαλίδι/τοστιέρα μαλλιών).

Οι χρωμομάσκες μαλλιών έχουν παράλληλα μαλλακτική, ενυδατική και θεραπευτική δράση στα μαλλιά σας, ενισχύοντας την ελαστικότητα, τη λάμψη και την αντοχή τους.

Οι μάσκες μαλλιών με χρώμα της Dalon στο eshop του Ohmybeauty.gr, διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων για να διαλέξετε: χάλκινο, ροζ, μωβ, μπλε, μαύρο, κοραλί, κόκκινο, καφέ.

χρωμομάσκες μαλλιών, μάσκες μαλλιών με χρώμα, dalon

Συχνές ερωτήσεις για χρωμοσαμπουάν και μάσκες μαλλιών με χρώμα

Απαντάμε σε συχνές ερωτήσεις σας για αυτές τις ημιμόνιμες λύσεις βαφής μαλλιών για να λύσουμε κάθε απορία σας. Αν έχετε κάποια επιπλέον απορία, μπορείτε να μας ρωτήσετε στα σχόλια παρακάτω κι εμείς θα την προσθέσουμε στο άρθρο.

Να προτιμήσω χρωμοσαμπουάν ή μάσκα μαλλιών με χρώμα;

Οι μάσκες μαλλιών με χρώμα είναι ιδανικές για αναπλήρωση χρώματος ενώ έχουν ταυτόχρονα μαλλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες χαρίζοντας λάμψη και αντοχή στα μαλλιά σας. Τα χρωμοσαμπουάν είναι καταλληλότερα για πειραματισμό ή για συχνές αλλαγές στο look σας, ειδικά αν αναρωτιέστε τι χρώμα να βάψετε τα μαλλιά σας.

Μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε χρώμα μαλλιών;

Οι ημιμόνιμες βαφές, οι μάσκες μαλλιών με χρώμα και τα χρωμοσαμπουάν δεν έχουν την ικανότητα να “ανοίγουν” τα μαλλιά σας για να φαίνεται το χρώμα, οπότε αν τα μαλλιά σας είναι σκούρα, τόσο λιγότερο θα φαίνεται το χρώμα που επιλέξατε!

Επιλέξτε τις ημιμόνιμες λύσεις σε χρώματα μαλλιών από πλατινέ ξανθό έως ανοιχτό καστανό, ίσως και σκούρο καστανό όταν το υποστηρίζει το προϊόν, όπως η καφέ χρωμομάσκα μαλλιών Dalon Harmony.

Αν δεν ξεπλύνω καλά τα μαλλιά μου θα είναι πιο έντονο το χρώμα;

Όχι, πρέπει να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Στην περίπτωση των κόκκινων ημιμόνιμων βαφών ίσως δεν δείτε απόλυτα καθαρό νερό, αλλά ελαφρώς καφέ.

Υπάρχει περίπτωση να χρωματίσουν τα ρούχα μου;

Καλό θα είναι την πρώτη ημέρα εφαρμογής της χρωμομάσκας ή του χρωμοσαμπουάν, να μην φορέσετε ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Πόσο διαρκεί ένα χρωμοσαμπουάν;

Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως:

• Τη μάρκα του προϊόντος
• Το πόσο υγιή είναι τα μαλλιά σας
• Το αρχικό τους χρώμα
• Το πόσο πορώδη είναι
• Τη συχνότητα των λουσιμάτων

Συνήθως διαρκούν από 2-4 λουσίματα έως και ένα μήνα.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ χρωμοσαμπουάν;

Για να διατηρήσετε το νέο ζωηρό σας χρώμα, μπορείτε απλά να πλένετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά. Τα φυσικά έλαια των μαλλιών, βοηθούν στην περιποίηση των βαμμένων μαλλιών σας, λουστείτε μόνο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για αποτελέσματα με περισσότερη ένταση και διάρκεια.

Να εφαρμόζω σε στεγνά ή νωπά μαλλιά;

Μπορείτε να εφαρμόσετε είτε σε βρεγμένα είτε σε στεγνά μαλλιά. Αν και τα στεγνά μαλλιά θα απορροφήσουν καλύτερα το χρώμα, η εφαρμογή σε νωπά μαλλιά είναι πολύ πιο εύκολη διαδικασία.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω χρωμοσαμπουάν σε μαλλιά που έχει εφαρμοστεί χένα;

Συνιστάται να μην χρησιμοποιήσετε χρωμοσαμπουάν που έχουν μέσα τυχόν χημικά συστατικά, γιατί ίσως τα μαλλιά ταλαιπωρηθούν και αρχίσουν να σπάνε πιο εύκολα. Σε κάθε περίπτωση να φροντίζετε για τη σωστή ενυδάτωση τους, ειδικά μετά από οποιουδήποτε είδους αλλαγή χρώματος.