Μαλλιά

Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου;

Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου

Όλες οι γυναίκες αργά ή γρήγορα κάνουν την ερώτηση “τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου” και όχι άδικα, αφού όλες χρειαζόμαστε μια ανανέωση στην εμφάνιση μας.

Το ερώτημα τίθεται συχνότερα από γυναίκες που το φυσικό χρώμα των μαλλιών είναι καστανό ή μαύρο, επειδή σε αυτές τις αποχρώσεις μαλλιών, το γκριζάρισμα είναι πιο εμφανές και φοβούνται ότι θα φαίνονται μεγαλύτερες αν δεν κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Περίπου το 70% όλων των γυναικών έχουν καστανά ή μαύρα μαλλιά. Επομένως, αν μια γυναίκα έχει ανοιχτόχρωμα ή κόκκινα μαλλιά, θα ξεχωρίσει αυτόματα δίνοντας χαρακτήρα στο συνολικό της look, ακόμη και αν το χτένισμα ή τα ρούχα της είναι ελαφρώς ατημέλητα.

Επειδή κάθε γυναίκα είναι μοναδική, οι παρακάτω 6 συμβουλές θα σε βοηθήσουν να καταλήξεις στο σωστό χρώμα, αποκλειστικά με βάση το προσωπικό σου στυλ και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σου!

1. Χρώμα μαλλιών και τόνος επιδερμίδας

Το χρώμα που θα επιλέξεις να βάψεις τα μαλλιά σου εξαρτάται άμεσα από το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας σου αφού αντανακλά το φως. Για παράδειγμα, αν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, μια ανοιχτή απόχρωση ξανθού χρώματος θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται πολύ πιο ανοιχτά από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά, αν έχεις σκούρο δέρμα, η ίδια ανοιχτή απόχρωση ξανθού χρώματος θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται πολύ πιο σκούρα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Το ιδανικό χρώμα μαλλιών για γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα είναι ένα ξανθό με θερμές αποχρώσεις. Αν έχεις λευκή ή πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, μπορείς να επιλέξεις σχεδόν οποιαδήποτε βαφή μαλλιών με ξανθή απόχρωση… αλλά… αν η επιδερμίδα σου είναι θερμή προς σκούρα… καλύτερα να αποφύγεις τις ψυχρές ξανθές αποχρώσεις.

TIP: Οι γυναίκες με σκουρόχρωμο δέρμα και ψυχρές ξανθές αποχρώσεις στα μαλλιά τους, δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν ρούχα που να τους πηγαίνουν.

2. Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου με βάση την απόχρωση της επιδερμίδας μου

Δες τι χρώμα μαλλιών ταιριάζει σε κάθε γυναίκα με βάση τα γενικά χαρακτηριστικά της και βρες το δικό σου!

 • Πορσελάνινη επιδερμίδα με ερυθρούς τόνους ή γαλάζια μάτια:
  • Χρώμα μαλλιών: Ψυχρό ξανθό
  • Αποχρώσεις: Πλατινέ, του πάγου, ασημένιο, σταχτί, της άμμου, μπεζ, της σαμπάνιας
psyxro ksantho xrwma malliwn min
Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου; Ψυχρό ξανθό
 • Ανοιχτόχρωμη, σταρένια επιδερμίδα:
  • Χρώμα μαλλιών: Θερμό ξανθό
  • Αποχρώσεις: Χρυσό, καραμέλα, κεχριμπάρι, μέλι, καραμέλα βουτύρου
thermo ksantho xroma malliwn min
Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου; Θερμό ξανθό
 • Για χλωμή ή ροδαλή επιδερμίδα:
  • Χρώμα μαλλιών: Ψυχρό κόκκινο
  • Αποχρώσεις: έντονο κόκκινο, σκούρο καστανοκόκκινο, Βουργουνδίας
psixro kokkino xrwma malliwn min
Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου; Ψυχρό κόκκινο
 • Ανοιχτόχρωμη ή ουδέτερη επιδερμίδα:
  • Χρώμα μαλλιών: Θερμό κόκκινο
  • Χρώμα μαλλιών:Αποχρώσεις: Ξανθό της φράουλας, χάλκινο, κεχριμπάρι, κόκκινο της σκουριάς.
θερμό κόκκινο χρώμα μαλλιών, Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου
Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου; Θερμό κόκκινο
 • Είναι safe για κάθε επιδερμίδα:
  • Χρώμα μαλλιών: Ψυχρό καστανό
  • Αποχρώσεις: Σκούρα σοκολάτα, κάστανο, σκούρο καστανοκόκκινο, μόκα.
psixro kastano xrwma malliwn min
Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου; Ψυχρό καστανό
 • Σταρένια επιδερμίδα:
  • Χρώμα μαλλιών: Θερμό καστανό
  • Αποχρώσεις: καραμέλα, μέλι, χρυσό καστανό, κεχριμπάρι, μαόνι, κανέλα.
θερμό καστανό χρώμα μαλλιών, Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου
Θερμό καστανό
 • Ουδέτερη προς σκουρόχρωμη επιδερμίδα:
  • Χρώμα μαλλιών: Ψυχρό μαύρο
  • Αποχρώσεις: έντονο μαύρο, εσπρέσο, μαύρο-μπλε, γλυκόριζα.
psixro mavro xrwma malliwn min
Ψυχρό μαύρο
 • Σκουρόχρωμη ή ψυχρή επιδερμίδα:
  • Χρώμα μαλλιών: Θερμό μαύρο
  • Αποχρώσεις: σκούρα μόκα, καστανόμαυρο.
θερμό μαύρο χρώμα μαλλιών, Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου
Θερμό μαύρο

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις κάποιο χρωμοσαμπουάν πριν κάνεις κάποια πιο μόνιμη αλλαγή. Αν δεν γνωρίζεις τι είναι τα χρωμοσαμπουάν και οι μάσκες μαλλιών με χρώμα, τότε σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο το post μας: Χρωμοσαμπουάν Πληροφορίες και μάσκες μαλλιών.

3. Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου με βάση τον τύπο των μαλλιών μου

Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου μπορείς να επιλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία βαφών για μαλλιά, με βάση τις ανάγκες σου.

Για παράδειγμα, αν έχεις ελαφρώς αραιά μαλλιά ή πολύ λεπτή τρίχα, μπορείς να επιλέξεις μια βαφή σκούρας απόχρωσης, που θα σου δώσει μια διακριτική αλλαγή χρώματος και την αίσθηση του όγκου ή ανοιχτόχρωμη βαφή με πιο σκούρες ρίζες.

Αν έχεις κανονικά έως πυκνά μαλλιά, μπορείς να επιλέξεις μια πιο έντονη βαφή που θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο εντυπωσιακά. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σου, υπάρχει ένας τύπος βαφής μαλλιών που είναι ιδανικός για σένα.

Το ιδανικό χρώμα μαλλιών για γυναίκες με μακριά ίσια μαλλιά είναι ένα απαλό, υγιές κοκκινωπό-καφέ χρώμα. Αυτές οι αποχρώσεις συνδυάζονται με πιο ερυθρούς τόνους δέρματος και φυσικούς καστανούς και γκρίζους τόνους μαλλιών.

Το ιδανικό χρώμα μαλλιών για γυναίκες με κοντά μαλλιά είναι μια φυσική, ζεστή απόχρωση που θα κάνει τα μαλλιά τους να φαίνονται πιο υγιή και γεμάτα.

4. Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου με βάση την γκαρνταρόμπα μου

Αν τα περισσότερα από τα ρούχα σου είναι σκούρα, τότε επίλεξε να βάψεις τα μαλλιά σου σε χρώμα που έρχεται σε μεγαλύτερη αντίθεση με αυτά.

Για παράδειγμα, αν τα μαλλιά σου είναι σκούρα καστανά και τα ρούχα σου είναι κυρίως μαύρα ή πολύ σκούρες αποχρώσεις του μπλε, τότε θα πρέπει να επιλέξεις να βάψεις τα μαλλιά σου σε έντονο ξανθό χρώμα.

Εκτός του ότι η αντίθεση των χρωμάτων θα σε κάνει να ξεχωρίζεις, μια ωραία απόχρωση του ξανθού θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο υγιή, καμουφλάροντας ευκολότερα και για περισσότερο χρόνο τις τυχόν γκρίζες/λευκές τρίχες.

Τελικά το χρώμα των μαλλιών σου είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου! Μην φοβάσαι να πειραματιστείς για να το βρεις… ανανέωσε το look σου σήμερα!

Πηγή: Shape.gr

1 thoughts on “Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου;

 1. Ο/Η Katerina λέει:

  Εγώ προσωπικά δεν τα γνώριζα αυτά και ευχαριατω

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί